H ΥΠΕΞ της Αλβανίας κατηγορείται για κατάχρηση στρατηγικών επενδύσεων

H ΥΠΕΞ της Αλβανίας κατηγορείται για κατάχρηση στρατηγικών επενδύσεων

Ο βουλευτής Gazment Bardhi του δημοκρατικού κόμματος κατήγγειλε σήμερα στον SPAK τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα για κατάχρηση εξουσίας, κατηγορώντας τον ότι παραχώρησε καθεστώς στρατηγικού επενδυτή στον σύζυγο της υπουργού Εξωτερικών Olta Xhaçka.

Σύμφωνα με τον Bardhi, ο σύζυγος της υπουργού Xhaçka έχει αποκτήσει την ιδιότητα του στρατηγικού επενδυτή για την ανέγερση 5όροφου πολυώροφου ξενοδοχείου σε αναπτυξιακή έκταση 10.592 m² και αξίας περίπου 5,5 εκατομμυρίων ευρώ, στη Χιμάρα.

Περαιτέρω, ο Bardhi λέει ότι η εταιρεία που ανήκει στον σύζυγο της υπουργού Xhaçka έχει επωφεληθεί από το μέτρο στήριξης που επιτρέπει τη χρήση της ακτής μπροστά από ξενοδοχείο για μια περίοδο 30 ετών και επίσης επωφελείται από το κίνητρο μείωσης του ΦΠΑ.

Αυτό έγινε για τον Bardhi κατά κατάφωρη παραβίαση των νομικών απαγορεύσεων που προβλέπει ο νόμος για την πρόληψη της σύγκρουσης συμφερόντων.

Η ποινική καταγγελία σε βάρος του Έντι Ράμα έρχεται μια ημέρα αφότου ομάδα βουλευτών του Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησε από τη Βουλή να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί το ασυμβίβαστο με την εντολή της βουλευτού Όλτα Τζάτσκα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου