Αλβανικές συμμορίες πλαστογραφούν εκαντοντάδες διαβατήρια για είσοδο στην ΕΕ

Αλβανικές συμμορίες πλαστογραφούν εκαντοντάδες διαβατήρια για είσοδο στην ΕΕ

Αλβανικές συμμορίες λένε στους «πελάτες» τους ότι τώρα είναι η ιδανική στιγμή να χρησιμοποιήσουν πλαστά διαβατήρια, αντί να προσπαθούν να διασχίσουν τη Μάγχη με μικρά σκάφη.

Ισχυρίζονται ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στα αεροδρόμια σημαίνουν λιγότερους ελέγχους και περισσότερες ευκαιρίες για είσοδο στη Βρετανία χρησιμοποιώντας πλαστά ευρωπαϊκά διαβατήρια και ταυτότητες, αναφέρει η Sunday Express.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, πραγματοποιήθηκαν 8 ημέρες ελέγχων των Συνοριακών Δυνάμεων στα βρετανικά αεροδρόμια. Τα συνδικάτα απείλησαν με περαιτέρω απεργίες που θα μπορούσαν να επεκταθούν σε λιμάνια συμπεριλαμβανομένου του Ντόβερ. Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα νέα μέτρα για να αποτρέψει την είσοδο Αλβανών στη χώρα. Αυτό περιλαμβάνει νέα νομοθεσία έως τα τέλη Φεβρουαρίου για την αύξηση του αριθμού των εβδομαδιαίων πτήσεων που απελαύνουν άτομα στην Αλβανία.

Δεσμεύτηκε επίσης στους αξιωματικούς της Συνοριακής Δύναμης που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Τιράνων, την πρόσληψη 400 ειδικών για την επιτάχυνση των αλβανικών αιτήσεων ασύλου και τις νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους εργαζόμενους σε περιπτώσεις ασύλου ότι η Αλβανία είναι μια «ασφαλής χώρα», πράγμα που σημαίνει ότι τα περισσότερα αιτήματα θα απορριφθούν .

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, 45.728 άνθρωποι διέσχισαν τη Μάγχη με μικρά σκάφη για να εισέλθουν παράνομα στη χώρα πέρυσι. Περίπου το ένα τρίτο είναι Αλβανοί πολίτες, κυρίως άνδρες.

Έρευνα της Sunday Express εντόπισε μια αλβανική ομάδα στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram με την ονομασία «Travel to England», η οποία προσφέρει πλαστά διαβατήρια από τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Μάλτα, την Πορτογαλία και τη Σλοβενία, τα οποία ισχυρίζεται ότι έχουν πάρει άτομα στη Βρετανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου