Ρεκόρ διελεύσεων για το 2022 από το στενό της Μάγχης

Ρεκόρ διελεύσεων για το 2022 από το στενό της Μάγχης

Περισσότεροι από 45.000 μετανάστες διέσχισαν τη Μάγχη προς το Ηνωμένο Βασίλειο από την ηπειρωτική Ευρώπη το 2022, ξεπερνώντας το ρεκόρ του προηγούμενου έτους κατά περισσότερους από 17.000, σύμφωνα με βρετανικά κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή.

Το θέμα έχει γίνει ένα τεράστιο πολιτικό πρόβλημα για τη συντηρητική κυβέρνηση, η οποία έχει υποσχεθεί να περιορίσει την παράνομη μετανάστευση και να εξαρθρώσει τις συμμορίες λαθρεμπορίου που πραγματοποιούν τις διελεύσεις.

Συνολικά, 45.756 άνθρωποι πραγματοποίησαν διέλευση με μικρό σκάφος από μέσω της πιο πολυσύχναστης ναυτιλιακής λωρίδας στον κόσμο πέρυσι, σε σύγκριση με 28.526 το 2021.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο μήνα όταν μια μικρή βάρκα γεμάτη μετανάστες ανατράπηκε σε χαμηλές θερμοκρασίες στη Μάγχη.

Ένα ψαροκάικο διέσωσε 43 άτομα πριν από ένα χρόνο και τουλάχιστον 27 άνθρωποι πνίγηκαν όταν ανατράπηκε η λέμβος τους, μια καταστροφή που πυροδότησε ανατριχίλα και στις δύο πλευρές της Μάγχης.

Το 2022 σημειώθηκε επίσης ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός μεταναστών που διέσχισαν ποτέ, με 1.295 να πραγματοποιούν το ταξίδι στις 22 Αυγούστου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου