Τηλεφωνική επικοινωνία Σούνακ - Ράμα

Τηλεφωνική επικοινωνία Σούνακ - Ράμα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ράμα είχε ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ.

Η είδηση ανακοινώνεται από την επίσημη ιστοσελίδα της βρετανικής κυβέρνησης που γράφει ότι «οι ηγέτες χαιρέτησαν τη στενή συνεργασία μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Αλβανίας και δεσμεύτηκαν να ενισχύσουν τη συνεργασία στο εμπόριο, τις επενδύσεις και την άμυνα, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξήρε τη θετική συμβολή της αλβανικής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την από κοινού καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος.

«Συζήτησαν σχέδια για την αύξηση της συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένου του κλείσιμο των κενών που εμποδίζουν την ταχεία επιστροφή των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο.

Ο Έντι Ράμα και ο Ρίσι Σουνάκ ανυπομονούν να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων και την εμβάθυνση της συνολικής σχέσης μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Αλβανίας», ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση σε δήλωση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου