Τον Βούτσιτς υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τον Βούτσιτς υποδέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Αθήνα έφτασε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Βούτσιτς είπε ότι μίλησε με τον Μητσοτάκη για το Κόσοβο, αλλά και για ζητήματα της ευρύτερης περιοχής.

«Ευχαρίστησα για άλλη μια φορά την Ελλάδα για την υποστήριξη που παρέχει στη Σερβία στην ευρωπαϊκή της πορεία και μιλήσαμε επίσης για την ενεργειακή κατάσταση, καθώς και για την αμοιβαία υποστήριξη στις συνεχιζόμενες προκλήσεις», έγραψε ο Βούτσιτς στο Instagram.

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι είχε μια λεπτομερή συζήτηση με τον Πρόεδρο Βούτσιτς στην Αθήνα για τις διμερείς σχέσεις, αλλά και για την περιφερειακή ανάπτυξη και τη στενότερη συνεργασία.

«Δείπνο με τον φίλο μου τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην Αθήνα. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε αναλυτικά για τις διμερείς μας σχέσεις, την περιφερειακή ανάπτυξη και τους τρόπους στενότερης συνεργασίας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο για όλους, για τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση», τόνισε ο Μητσοτάκης.

Ο Βούτσιτς τόνισε ότι αναμένει ότι οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας θα ενισχυθούν και θα βελτιωθούν έντονα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου