Υποχρεωτική καθίσταται η παρακολούθηση διαλέξεων στα πανεπιστήμια της Αλβανίας

Υποχρεωτική καθίσταται η παρακολούθηση διαλέξεων στα πανεπιστήμια της Αλβανίας

Πρόσφατα ανακοινώθηκε νέα απόφαση για τους φοιτητές των δημοσίων πανεπιστημίων της Αλβανίας. Από φέτος οι φοιτητές θα πρέπει να παρακολουθήσουν διαλέξεις, καθώς αυτές έχουν γίνει υποχρεωτικές.

Σύμφωνα με οδηγία που ενέκρινε το Υπουργείο Παιδείας, μαθαίνεται ότι οι σχολές θα τηρούν μητρώο απουσιών σε διαλέξεις και σεμινάρια και στη συνέχεια θα γίνει το πρόγραμμα παρακολούθησης, όπου θα καθοριστεί εάν ο φοιτητής θα εισέλθει ή όχι στο εξέταση. Εκτός από την περίοδο του χαμένου έτους, πληρώνουν επιπλέον χρέωση τόσο για τις εξετάσεις που χάνουν για το φθινόπωρο, όσο και ετήσια αμοιβή σε περίπτωση επανάληψης ολόκληρου του έτους.

Στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους, το Υπουργείο Παιδείας έχει υπογράψει οδηγία για «Παρακολούθηση της διδακτικής διαδικασίας, ανάλογα με το είδος της διδακτικής δραστηριότητας στο αμφιθέατρο και τον κύκλο σπουδών», στην οποία ο αριθμός των ωρών που πρέπει να παρακολουθήσει ο κάθε φοιτητής σε σεμινάρια και διαλέξεις, ανάλογα με το είδος του κύκλου, καθορίζεται από τη μελέτη που ακολουθείται.

Η οδηγία αναφέρει ότι για 2ετείς επαγγελματικές σπουδές απαιτείται τουλάχιστον το 50% των διαλέξεων, ενώ για την ολοκλήρωση Professional Master απαιτείται τουλάχιστον το 60% των μαθημάτων. Εν τω μεταξύ, για τον τρίτο κύκλο σπουδών η συμμετοχή είναι χαμηλότερη, όπου απαιτείται παρακολούθηση στο 50% των μαθημάτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου