Αγκυροβολεί στην Αυλώνα πλοίο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Αγκυροβολεί στην Αυλώνα πλοίο για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας - Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Ένα από τα πλοία που μισθώθηκαν από την κυβέρνηση για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έφτασε σήμερα στο λιμάνι της Αυλώνας. Η Αλβανία έχει μισθώσει δύο πλοία που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για να καλύψει το 15% της ενεργειακής ζήτησης της χώρας. Το ειδικό πλοίο θα αγκυροβολήσει μπροστά από την είσοδο του τερματικού σταθμού Vlora-1 και είναι εξοπλισμένο με δύο πλοία γεννήτριες.

Τα πλοία αυτά αποκτήθηκαν μέσω 2ετούς συμφωνίας που υπογράφηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ορισμένοι πολίτες και περιβαλλοντολόγοι βγήκαν σήμερα σε διαμαρτυρία. Οι πολίτες εξέφρασαν ότι οι πλωτές γεννήτριες θα κάψουν εκατοντάδες τόνους πετρελαίου και θα προκαλέσουν μεγάλη ρύπανση στη θάλασσα, βλάπτοντας τη μεσογειακή πανίδα.

Με τα πανό «Δεν παραδίδουμε την Αυλώνα» οι πολίτες τάχθηκαν κατά της αγκυροβόλησης του πλοίου στο λιμάνι «Πρέπει να είμαστε πιο ενεργοί σε αυτό το θέμα γιατί είναι μείζον θέμα. Εγώ, μαζί με κάποιους συναδέλφους εδώ, ήμασταν στις διαδηλώσεις του 2005. Οι πολίτες της Αυλώνας αντέδρασαν έντονα εκείνη την περίοδο και δεν είναι ότι δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Επαναδημιουργούμε τη Συμμαχία για την Προστασία του Κόλπου της Αυλώνας. Εκείνη την περίοδο καταφέραμε να σταματήσουμε τα τρία προγραμματισμένα TEC. Το μέλλον είναι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Αυλώνα και όλη η Αλβανία έχει ήλιο και αυτή είναι η μόνη λύση. Αυτή η διαμαρτυρία μας χρησιμεύει για την αναδιοργάνωση της Συμμαχίας για την Προστασία του Κόλπου της Αυλώνας. Η αντίσταση θα συνεχιστεί έως ότου η αλβανική κυβέρνηση εγκαταλείψει την παραγωγή ενέργειας χρησιμοποιώντας πετρέλαιο. Η διαμαρτυρία έγινε σήμερα γιατί σήμερα το πρωί έφτασε ένα από τα πλοία που έχει εγκαταστήσει τεράστιες γεννήτριες που θα καίνε 600 τόνους πετρελαίου την ημέρα. Είναι φρίκη που δεν αξίζει στην πόλη μας», είπε ένας από τους περιβαλλοντολόγους που ήταν παρόντες στη διαμαρτυρία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου