7.6 εκατ. ευρώ ηλεκτρικής ενέργειας αγόρασε η Αλβανία μόνο για το Σαββατοκύριακο

7.6 εκατ. ευρώ ηλεκτρικής ενέργειας αγόρασε η Αλβανία μόνο για το Σαββατοκύριακο

7,6 εκατομμύρια ευρώ κόστισε στην Αλβανική Εταιρεία Ηλεκτρισμού για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας μόνο για το Σαββατοκύριακο. Η KESH έκλεισε τη διαδικασία αγοράς ενέργειας για την περίοδο 20-21 Αυγούστου, παρέχοντάς την σε μέση τιμή 487,75 ευρώ.


Για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας μόνο για το Σαββατοκύριακο, αγοράστηκαν 15.624 mwh. Στο χρηματιστήριο η τιμή της ενέργειας έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας τα επίπεδα των 500 ευρώ mwh σε κάποιες ώρες αιχμής. Πριν από λίγες μέρες η Εταιρία Ηλεκτρισμού ακύρωσε τη διαδικασία αγοράς ενέργειας, καλύπτοντας τις ανάγκες της χώρας με ενέργεια από εγχώρια παραγωγή.

Όμως η πτώση του επιπέδου στη Φιέρζα και η παρατεταμένη ξηρασία φαίνεται ότι ανάγκασαν την KESH να ανοίξει διαγωνισμό για την παροχή ενέργειας και για την περίοδο 22-28 Αυγούστου.

Συνολικά, για αυτήν την εβδομάδα απαιτούνται 47.600 MwH ενέργειας. Εδώ και αρκετές ημέρες, ο υπουργός Ενέργειας έχει ξεκινήσει εκστρατεία ευαισθητοποίησης στα κοινωνικά δίκτυα για εξοικονόμηση ενέργειας. Λόγω των υψηλών τιμών, καλούνται οι πολίτες να ξοδεύουν όσο το δυνατόν λιγότερο ρεύμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου