Στο τερέν ο Νάνο μετά την τραγωδία στο Ποτάμι - Κατάσχεση αδειών

Στο τερέν ο Νάνο μετά την τραγωδία στο Ποτάμι - Κατάσχεση αδειών

Ο Γενικός Διευθυντής της Κρατικής Αστυνομίας, Glendis Nano, απηύθυνε επιστολή προς την Εθνική Υπηρεσία Ακτοπλοΐας, Νομαρχίες, Δήμους, Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος, Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας, Υπουργείο Γεωργίας. και Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε πριν από τρεις ημέρες στη Χιμάρα.

Στην επιστολή που απευθύνεται στους αρμόδιους φορείς, ο Nano γράφει ότι η Κρατική Αστυνομία θα πρέπει πάντα να ενημερώνεται για τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιοι φορείς, τα οποία αποδεικνύεται ότι δεν έχουν εφαρμοστεί στην περίπτωση της Χιμάρας.

Ο Nano τονίζει ότι υπάρχει ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων αρχών και της Κρατικής Αστυνομίας για την ασφάλεια στην παραλία και όχι μόνο υπογραμμίζει ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να είναι η μόνη υπεύθυνη.

«Η κρατική αστυνομία πρέπει να ενημερώνεται περιοδικά για τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιοι φορείς, υποχρέωση που δεν φαίνεται να έχει εφαρμοστεί από τους άμεσα αρμόδιους για καμία υπόθεση, που επιτρέπουν την αδειοδότηση για την ανάπτυξη θαλάσσιων δραστηριοτήτων και τουρισμού, τον εξοπλισμό. με άδεια οδήγησης μηχανοκίνητα οχήματα, ο καθορισμός απαγορευμένων περιοχών ναυσιπλοΐας, αγκυροβόλησης σκαφών, ο καθορισμός απαγορευμένων περιοχών ναυσιπλοΐας και αγκυροβόλησης σκαφών, καθώς και κάθε άλλη δραστηριότητα που σχετίζεται με τον θαλάσσιο και όχι μόνο χώρο, για ενημέρωση παντός νόμου. όργανα επιβολής για κάθε παράβαση και μη εφαρμογή του νόμου από οποιονδήποτε δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Να λαμβάνονται διοικητικά μέτρα και όχι μόνο κατά κάθε παραβάτη του νόμου».

Για τα παραπάνω απαιτείται συγκεκριμένη συνεργασία για την εφαρμογή όλων των νομικών υποχρεώσεων που ορίζονται στην αλβανική νομοθεσία, απαιτούμε αποτελεσματική συνεργασία με τις δομές ανάλογα με το αρμόδιο υπουργείο τουρισμού και περιβάλλοντος, το αρμόδιο υπουργείο υποδομών, το αρμόδιο υπουργείο γεωργίας και αγροτικής ανάπτυξης, οι επιθεωρήσεις που καλύπτουν τον τομέα του τουρισμού και η κρατική τεχνική και βιομηχανική επιθεώρηση, καθώς και οι μονάδες κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης στη λήψη μέτρων και ανάληψη ευθύνης από κάθε κρατικό φορέα.

Η κρατική αστυνομία δεν μπορεί να ενεργεί μόνη της, ούτε μπορεί να είναι η μόνη υπεύθυνη εάν οι φορείς δεν συνεργαστούν και δεν εφαρμόσουν το νόμο », αναφέρεται στην επιστολή του Glendis Nano.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου