O SPAK ξεσκεπάζει ισχυρό επιχειρηματία καταζητούμενο από τις ισπανικές αρχές για ναρκωτικά

O SPAK ξεσκεπάζει ισχυρό επιχειρηματία καταζητούμενο από τις ισπανικές αρχές για ναρκωτικά

H Αλβανική Ειδική Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το Ειδικό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημά του για την κατάσχεση εταιρειών και πολυάριθμων ακινήτων για λογαριασμό του Anton Gjinaj (Pashuk Gjini), ενός επιχειρηματία που δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των κατασκευών.

Όπως προκύπτει, το 2010, ο Gjinaj καταδικάστηκε από ισπανικό δικαστήριο με 8 χρόνια και 9 μήνες φυλάκιση «για το ποινικό αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών στο πλαίσιο δομημένης εγκληματικής ομάδας». Η ομάδα στην οποία ανήκε είχε οργανώσει και συντονίσει το 2006 την εισαγωγή, αποθήκευση και πώληση 50 κιλών ηρωίνης στην Ισπανία, στις πόλεις Μούρθια και Αλικάντε. Ένα χρόνο μετά την ποινή του στην Ισπανία, άλλαξε το όνομά του από Pashuk Gjini σε Anton Gjinaj.

Πέρυσι, συνελήφθη από την αστυνομία του Μαυροβουνίου στο συνοριακό πέρασμα Rozaje βάσει διεθνούς εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε από τις ισπανικές αρχές. Ένα μήνα αργότερα ο SPAK κατέγραψε την περιουσία του. «Από την ανάλυση των γεγονότων και τα διαχειριζόμενα έγγραφα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του πολίτη Anton (Pashuk) Gjinaj (Gjini) και των μελών της οικογένειάς του, προκύπτει ότι έχουν αδικαιολόγητο οικονομικό επίπεδο και υποπτεύεται ότι αυτά τα ακίνητα ή κινητά περιουσιακά στοιχεία , τα έχουν αποκτήσει μέσω της εγκληματικής του δράσης που έχει αναπτύξει στην Αλβανία και την Ισπανία», αναφέρει η ανακοίνωση του SPAK.

Τουλάχιστον 6 εταιρείες του έχουν κατασχεθεί. Ανάμεσά τους το Alesio-2014, με διευρυμένη δραστηριότητα στον τομέα της παραγωγής και κατασκευής σκυροδέματος, που μπόρεσε να επωφεληθεί από δημόσιους πόρους, όπως στην περίπτωση του σχεδίου ανασυγκρότησης από τις συνέπειες του σεισμού. Επίσης, κατασχέθηκαν άλλα 13 ακίνητα, όπως διαμερίσματα, κτίρια, κτήματα και χωράφια, καθώς και 4 οχήματα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου