Χαιρετισμός Μητσοτάκη για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας

Χαιρετισμός Μητσοτάκη για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρετίζει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας στην ΕΕ. Μέσω μιας δήλωσης με χαρακτηριστικό ύφος συνεργασίας και υποστήριξης, ο πρωθυπουργός συγχαίρει τις προσπάθειες του αλβανικού κράτους και τονίζει ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, αλλά και οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα, είναι σημεία που ενώνουν στενά τις δύο γειτονικές χώρες.
Ο χαιρετισμός του πρωθυπουργού:

Αγαπητέ πρωθυπουργέ, αγαπητέ Έντι, αγαπητοί πολίτες της γειτονικής Αλβανίας,
Είμαι ενθουσιασμένος που συμμετέχω σε αυτόν τον εορτασμό της πρώτης διακυβερνητικής διάσκεψης για την ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ.

Μια εκδήλωση μεγάλης σημασίας για τη χώρα σας, για την περιοχή και για την ευρωπαϊκή οικογένεια. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους σας για αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, ένα σημαντικό βήμα για την εκπλήρωση των φιλοδοξιών σας για ένταξη στην ΕΕ μας.

Σήμερα, χαιρόμαστε μαζί σας γιατί πιστεύουμε ότι το αξίζατε. Η Ελλάδα έχει υποστηρίξει σθεναρά την προοπτική της ΕΕ για ολόκληρη την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης το 2003 και έχει υποστηρίξει ενεργά και με συνέπεια την πρόοδό σας. Η ιδιότητα μέλους στην ΕΕ σημαίνει ότι αποδέχεστε να μεταμορφωθείτε ριζικά ως χώρα και ως κοινωνία προκειμένου να είστε έτοιμοι να ενταχθείτε.

Ακριβώς όπως η Ελλάδα και άλλες χώρες πριν από εσάς έπρεπε να εργαστείτε σε μια βαθιά ατζέντα μεταρρυθμίσεων προτού η ΕΕ μπορέσει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το κράτος σας. Η ηγεσία σας πήρε δύσκολες αλλά γενναίες αποφάσεις που απέφεραν αποτελέσματα. Η Ελλάδα, ως στενός γείτονάς σας, σας εύχεται τα καλύτερα. Οι δεσμοί που μας ενώνουν σημαίνουν ότι όταν προοδεύετε εσείς, δυναμώνουμε και οι δύο. Η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και οι πολλοί Αλβανοί που έχουν κάνει την Ελλάδα πατρίδα τους είναι ένας οργανικός δεσμός μεταξύ μας, πεπεισμένοι ότι η σημερινή απόφαση θα σημαίνει ένα καλύτερο μέλλον και για αυτούς. Συγχαρητήρια Αλβανία!

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου