Η Αλβανία βοηθά την Ουκρανία να ευθυγραμμιστεί με τη νομοθεσία της ΕΕ

Η Αλβανία βοηθά την Ουκρανία να ευθυγραμμιστεί με τη νομοθεσία της ΕΕ

Η Αλβανική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών βοηθά την Ουκρανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ευθυγραμμίσει τη νομοθεσία της με τις οδηγίες και το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Εκτελεστικού Διευθυντή Έρβιν Μέτε και του Ουκρανού Προέδρου Ρουσλάν Μαγκομέντοφ. Η συνάντηση έρχεται μια εβδομάδα αφότου η Αλβανία ξεκίνησε επίσημα τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και συντονίστηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα.

Η τράπεζα συνέστησε στην Αλβανία να δώσει την τεχνογνωσία της στην Ουκρανία όσον αφορά την ευθυγράμμιση της νομοθεσίας με το κεκτημένο της ΕΕ.

Ο Μέτε έδωσε πληροφορίες για τα βήματα που έχει κάνει μέχρι στιγμής η Αλβανία όσον αφορά τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Το 2020 εγκρίθηκαν νέοι νόμοι για τις κεφαλαιαγορές και τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων. Η Αλβανία εκτιμάται ότι διαθέτει προηγμένο νομικό πλαίσιο εναρμονισμένο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Σύμφωνα με τους νέους νόμους, η Αρχή έχει ολοκληρώσει την έγκριση κανονισμών για τις επιχειρήσεις συλλογικών επενδύσεων, ενώ βρίσκεται στην τελική φάση της σύνταξης και έγκρισης του υπόλοιπου καταστατικού για τις κεφαλαιαγορές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου