Αυξάνονται οι αιτήσεις για άσυλο από τους Αλβανούς

Αυξάνονται οι αιτήσεις για άσυλο από τους Αλβανούς

Η μετανάστευση θεωρείται ως μια χρυσή ευκαιρία από πολλούς Αλβανούς που δεν μπορούν να δουν τους εαυτούς τους να χτίζουν ένα μέλλον στο σπίτι τους.

Ο πιο περιζήτητος προορισμός είναι οποιαδήποτε από τις χώρες της δυτικής Ευρώπης. Οι αιτήσεις για άσυλο έχουν αυξηθεί και μόνο τον Μάιο ήταν 920. Εν τω μεταξύ, το πρώτο 5μηνο του 2022 σημειώθηκαν συνολικά 3.850 αιτήσεις, σημειώνοντας αύξηση 100% σε σχέση με το 2021.

Ορισμένες από αυτές τις αιτήσεις που υποβάλλονται από άτομα και οικογένειες αποστέλλονται για πρώτη φορά, ενώ άλλες έχουν υποβληθεί πολλαπλές φορές. Σε σύγκριση με την υπόλοιπη περιοχή, οι Αλβανοί αντιπροσωπεύουν τον μεγαλύτερο αριθμό αιτούντων. Η αύξηση επηρεάζεται κατά κύριο λόγο από το τέλος της πανδημίας και την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών που ίσχυαν από το 2020-2021.

Η Γαλλία παραμένει η πιο προτιμώμενη χώρα για τους Αλβανούς αιτούντες άσυλο, κυρίως λόγω των παροχών κοινωνικής πρόνοιας και των καλύτερων επιλογών στέγασης που προσφέρει κατά τους πρώτους δύο μήνες από την άφιξη. Περισσότερες από τις μισές αιτήσεις υποβλήθηκαν για αυτή τη χώρα, ακολουθούμενη από τη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου