Ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε να πλέει ανοιχτά της Μυκόνου

Ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε να πλέει ανοιχτά της Μυκόνου

Συναγερμός έχει σημάνει από τα ξημερώματα της Κυριακής στο Λιμενικό, καθώς ιστιοφόρο με μετανάστες εντοπίστηκε να πλέει ανοιχτά της Μυκόνου και νοτιοδυτικά της Δήλου.

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του Λιμενικού, τουλάχιστον 108 μετανάστες (21 παιδιά, 24 γυναίκες και 63 άνδρες) που επέβαιναν στο ακυβέρνητο ιστιοφόρο, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, διεσώθησαν μετά από την άμεση επέμβαση του λιμενικού σώματος.Όπως έχουν δηλώσει οι διασωθέντες, φέρονται να αγνοούνται ακόμα τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ηλικίας 3, 8 και 15 ετών. Άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των αγνοουμένων σε 8.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν τρία σκάφη του λιμενικού, παραπλέοντα πλοία, καθώς και ένα ρυμουλκό σκάφος από τη Μύκονο.
Η επιχείρηση διάσωσης
Αρχικά το ρυμουλκό σκάφος προσέδεσε το ιστιοφόρο, ενώ στην συνέχεια λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του γεγονότος πως στο ιστιοφόρο σημειώνονταν εισροή υδάτων αποφασίσθηκε να οδηγηθεί στη νησίδα Αγίου Γεωργίου, δυτικά του λιμένα Μυκόνου, για την μεταφορά των αλλοδαπών με επιβατικές λάντζες.

Εν τέλει τις πρώτες πρωινές ώρες οι 108 αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην Μύκονο, ενώ συνεχίζονται και βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα, όσο και με ιδιωτικά σκάφη για τον εντοπισμό των άλλων τεσσάρων αγνοουμένων.

Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι έντασης 6-7 μποφόρ.
Πλακιωτάκης: Για μια ακόμα φορά το Λιμενικό Σώμα έσωσε ζωές
Από την πρώτη στιγμή ενήμερος ήταν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή να κινητοποιηθεί άμεσα κάθε μέσο για την διάσωση των αλλοδαπών.
«Για μια ακόμα φορά το Λιμενικό Σώμα έσωσε ζωές, που τα αδίστακτα κυκλώματα διακινητών θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο, χωρίς έστω στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Συγχαίρω όλες και όλους για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, σε ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα της με αποφασιστικότητα, αλλά πάντα πρώτη προτεραιότητα της είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου