Συνελήφθη μέλος του ΔΣ Τιράνων για τα 45 κιλά κοκαΐνης στο Δυρράχιο

Συνελήφθη μέλος του ΔΣ Τιράνων για τα 45 κιλά κοκαΐνης στο Δυρράχιο

Η αστυνομία του Δυρραχίου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι εντόπισε 45,5 κιλά κοκαΐνης σε παρτίδα με κοτόπουλα που προοριζόταν για τα Σκόπια. Τα ναρκωτικά, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν κρυμμένα μέσα σε ένα ψυγείο που είχε φτάσει από τη Βραζιλία.

Μαζί με τα ναρκωτικά, η αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του Arben Feriz, του επιχειρηματία που είχε παραγγείλει το κρέας, και του Egert Vargun, μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου των Τιράνων που προτάθηκε από το Σοσιαλιστικό Κόμμα και διαχειριστής της τελωνειακής υπηρεσίας που είχε εκτελωνίσει το κοντέινερ στο το λιμάνι του Δυρραχίου.

Τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν χωρίστηκαν σε 40 συσκευασίες, οι οποίες σημαδεύονταν από 3 σύμβολα που σύμφωνα με την αστυνομία αντιπροσωπεύουν τους πελάτες της, καμουφλαρισμένα κάτω από την εικόνα του Goku, χαρακτήρα της παιδικής σειράς κινουμένων σχεδίων "Dragon Ball" και την εικόνα κινουμένων σχεδίων που έμοιαζε με τον Βούδα.

Ερωτηθείσα από το BIRN σχετικά με τη σύλληψη του Vargu, που εξελέγη στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2019, η επικεφαλής του ΔΣ των Τιράνων, Ρομίνα Κούκο, είπε ότι δεν έχει ακόμη λάβει θέση, αλλά «το συμβούλιο θα βγάλει δήλωση στα ΜΜΕ».
Η αντιπολίτευση κατηγόρησε επανειλημμένα το Σοσιαλιστικό Κόμμα ότι συμπεριέλαβε στις πολιτικές λίστες πρόσωπα με ποινικό μητρώο ή εμπλεκόμενα σε παράνομη δραστηριότητα. Αυτό οδήγησε στην ψήφιση του νόμου για την αποποινικοποίηση, ο οποίος υποχρεώνει τους υποψήφιους για δημόσια αξιώματα να δηλώνουν ποινικά προηγούμενα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου