Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διοικητικής Διαίρεσης

Σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διοικητικής Διαίρεσης

Πραγματοποιείται σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Διοικητικής Διαίρεσης.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών ανέφερε σε χθεσινή δήλωση ότι η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή θα διεξαγάγει έρευνα για το πώς έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα η Διοικητική Διαίρεση. Στο μέλλον μπορεί να ληφθεί υπόψιν η ιδέα των περιφερειών, όπου οι δήμοι συνεργάζονται μεταξύ τους σε περιφερειακό επίπεδο.

"Πρέπει να γίνουν οι πρώτες συνεδριάσεις των δύο επιτροπών. Η διεξαγωγή συνεδρίασης αύριο για τη διοικητική διαίρεση που ονομάζεται η συνταγματική συνεδρίαση. Θα συσταθεί ομάδα εργασίας για τον σχεδιασμό μιας εγκατάστασης. Πιστεύω ότι και η αντιπολίτευση θα τηρήσει αυτό το πλαίσιο. Για να δούμε επίσης το ενδεχόμενο διαφορετικού ρόλου των νομών από τον σημερινό. Η επιτροπή θα πρέπει επίσης να δει όλες τις δυνατότητες για να δει ένα είδος περιφερειακής συνεργασίας μεταξύ των δήμων. Στο πλαίσιο της διαδικασίας ένταξης θα πρέπει να προσεγγίσουν τον ρόλο τους και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης», είπε ο Μπάλα.

Είπε ότι το κόμμα δεν έχει συγκεκριμένες προτάσεις για διοικητική διαίρεση στη χώρα και τόνισε ότι η δουλειά θα είναι της επιτροπής.

«Δεν είμαι εδώ για να μεταφέρω τις προτάσεις του κόμματός μας. Η εργασία θα είναι σε ανάθεση. Κανένα από τα μέλη δεν πρέπει να βλέπει τον εαυτό του ως εκπρόσωπο ενός κόμματος.

Βρισκόμαστε 8 χρόνια μετά την έγκριση της διοικητικής διαίρεσης. Η εκτίμησή μου είναι ότι οι νομοί έχουν χάσει τη βαρύτητά τους. «Πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο περιφερειακής οργάνωσης», είπε ο Μπάλα.

Θυμίζουμε ότι πριν από οκτώ χρόνια, όταν εγκρίθηκε η Διοικητική Διαίρεση, οι συζητήσεις μποϊκοτάρονταν από τον τότε αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα.

Η διαίρεση της χώρας έγινε από τη σοσιαλιστική πλειοψηφία σε 4 περιφέρειες, ενώ σήμερα πρόκειται για τον ίδιο εδαφικό χάρτη, που δεν εγκρίθηκε τότε.

Με βάση τις διαιρέσεις των περιφερειών έχουν δημιουργηθεί οι διευθύνσεις γεωργίας, διευθύνσεις εκπαίδευσης, υγείας, διευθύνσεις κοινωνικής μέριμνας και αυτές του ταμείου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου