Η άμεση απάντηση της Αθήνας στη χθεσινή ανάρτηση Ερντογάν

Η άμεση απάντηση της Αθήνας στη χθεσινή ανάρτηση Ερντογάν

Άμεση ήταν η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις τελευταίες εμπρηστικές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, «ανιστόρητοι ισχυρισμοί και έωλα μυθεύματα δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες».

Ο Γιάννης Οικονόμου καταλήγει ότι τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία.

«Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας» καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας σε ομιλία του με αφορμή την άσκηση EFES στα παράλια της Σμύρνης απειλώντας με «νέα Μικρασιατική καταστροφή».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν: «Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει να εξοπλίζει τα αποστρατιωτικοποιημένα και να ενεργήσει σεβαστεί τις διεθνείς συμφωνίες. Δεν αστειεύομαι. Αν πει κάτι το έθνος αυτό δεν παίρνει πίσω το λόγο του. Είναι σαφές ότι τέτοια ζητήματα δεν σηκώνουν αστεία. Η Ελλάδα θα λογοδοτήσει για αυτό ενώπιον της Ιστορίας. Αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια της διεθνούς κοινότητας να ζητήσει εξουσιοδότηση για το Καστελόριζο, το οποίο απέχει λιγότερο από 2 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική μας χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο».

Επίσης εξαπέλυσε τα «πυρά» του και κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως «οι αποβάσεις του κ. Μητσοτάκη σε αυτά τα νησιά είναι μάλλον τουριστικές».

Και συνέχισε: «Ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας έδειξε έδειξε ότι η παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα κρέμονται από μία κλωστή.

Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, λυπούμαστε που τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο θίγονται. Κάποιοι Έλληνες πολιτικοί προσπαθούν να εμφανιστούν στην επικαιρότητα με λόγια και πράξεις που απέχουν πολύ από την πραγματικότητα».

πηγή: cnn.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου