Ντράγκι: Το συντομότερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία

Ντράγκι: Το συντομότερο δυνατό οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία

Την Τρίτη, οι ευρωβουλευτές υποστήριξαν την έκκληση του Μάριο Ντράγκι να μεταρρυθμίσει την ΕΕ για να διασφαλίσει βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και μετάβαση, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης «Αυτή είναι η Ευρώπη» στο Στρασβούργο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε ότι είναι υπέρ της πλήρους και ταχείας ενσωμάτωσης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η διαδικασία της διεύρυνσης πρέπει πρώτα να επιταχυνθεί. Η πλήρης ένταξη των χωρών που φιλοδοξούν να γίνουν μέλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί απειλή για το ευρωπαϊκό εγχείρημα, αλλά αποτελεί μέρος της υλοποίησής του. Η Ιταλία υποστηρίζει την άμεση έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Μαρτίου 2020. Θέλουμε να δώσουμε νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις με τη Σερβία και το Μαυροβούνιο και να δώσουμε τη μέγιστη προσοχή στην προσδοκία, τη νομιμότητα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Κοσσυφοπεδίου. Είμαστε υπέρ της ένταξης όλων αυτών των χωρών και θέλουμε η Ουκρανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να ακολουθήσουμε τον δρόμο που έχουμε χαράξει για τη διεύρυνση, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», κατέληξε ο Ντράγκι.

Για τον Ντράγκιν, μόνο μια ρεαλιστική φεντεραλιστική Ευρώπη θα επέτρεπε μια κοινή δομή, χρηματοδότηση και επίβλεψη της ικανότητας της ΕΕ να αντιμετωπίζει τις τρέχουσες κρίσεις, ξεκινώντας από την απειλή της ειρήνης και της ασφάλειας, την καταστολή των δημοκρατικών αξιών, την ενεργειακή κρίση ή την επισιτιστική κρίση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου