Για κατεχόμενα ρουμανικά εδάφη από την Ουκρανία κάνει λόγο ο Ναστάζε

Για κατεχόμενα ρουμανικά εδάφη από την Ουκρανία κάνει λόγο ο Ναστάζε

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριάν Ναστάζε (Adrian Năstase), σε συνέντευξή του σε ρουμανικό τηλεοπτικό σταθμό, έφερε και πάλι στο προσκήνιο το θέμα που σχετίζεται με τα ρουμανικά εδάφη που τελούν όπως είπε υπό ουκρανική κατοχή.

Όπως μετέδωσε το Βαλκανικό Περισκόπιο Ναστάζε, κατά την παρουσία του στην έκτακτη εκπομπή «The War in Ukraine», που μεταδόθηκε ζωντανά από τον τηλεοπτικό σταθμό Gândul, μίλησε και για «ανακατάληψη των ρουμανικών εδαφών από την Ουκρανία».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας ρωτήθηκα εάν είναι αυτή, μια καλή στιγμή για να τεθεί στην ημερήσια διάταξη -μετά το τέλος του πολέμου- το ζήτημα των ρουμανικών εδαφών, λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο το παγκόσμιο πλαίσιο και την αποκατάσταση των σφαιρών ισχύος και επιρροής στον παγκόσμιο χάρτη.

«Το θέμα που σχετίζεται με τα ρουμανικά εδάφη που ανήκουν στην Ουκρανία πρέπει να επιβεβαιωθεί, πρέπει να ανακληθεί και να επανεισαχθεί στην ατζέντα μιας σχέσης με την Ουκρανία. Μόλις τελειώσει αυτή η σύγκρουση, η Ουκρανία θα βρεθεί σε μια λεπτή κατάσταση. (…) Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα, να τα επιβεβαιώσουμε και σε αυτή τη βάση να διατηρήσουμε πιθανώς μια συγκεκριμένη κατάσταση», ανέφερε ο Ναστάζε.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται πως έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στην ευρύτερη περιοχή, όπως γίνεται αντιληπτό από τις παραπάνω δηλώσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου