Αλβανία: Ανεξέλεγκτες τιμές σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Αλβανία: Ανεξέλεγκτες τιμές σε καύσιμα και είδη πρώτης ανάγκης

Αντιρωσικός παροξυσμός έχει κατακλίσει εδώ και μέρες τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς ίχνος ουδετερότητας από μέρους τους και θέλοντας να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη της χώρας από πολλά προβλήματα που την ταλανίζουν, έχουν επιδοθεί σε σωρεία δημοσιευμάτων που εξαίρουν την «άριστη αλβανική παρέμβαση» στο ρωσο – ουκρανικό ζήτημα.

Μεταξύ των άλλων η κατάσταση στην Ουκρανία, έχει επηρεάσει άμεσα και την αλβανική οικονομία, με τα πρατήρια καυσίμων να έχουν ανεβάσει ανεξέλεγκτα τις τιμές, ενώ ακόμη γίνεται λόγος και για ανατιμήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα σιτηρά κ.α.

Χωρίς να υπάρχει κανένας δημόσιος έλεγχος, από τα απλά παντοπωλεία μέχρι και τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, οι τιμές των προϊόντων προσαρμόζονται συνεχώς, όχι στην τσέπη του απλού καταναλωτή αλλά στην αισχροκέρδεια του εκάστοτε εμπόρου και πωλητή.

Μια τέτοια κατάσταση φυσικά επηρεάζει άμεσα και τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και ειδικά τους ηλικιωμένους που ζώντας με μια πενιχρή αλβανική σύνταξη, έρχονται ξανά αντιμέτωποι με νέο μπαράζ ανατιμήσεων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου