Έφοδος της βοσνιακής αστυνομίας στα γραφεία των σερβικών κομμάτων

Έφοδος της βοσνιακής αστυνομίας στα γραφεία των σερβικών κομμάτων

Η αστυνομία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης πραγματοποίησε χθες έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Σερβικού Λαϊκού Κόμματος ως μέτρο κατά των αυτονομιστικών τάσεων ορισμένων Σέρβων ηγετών ηγέτες της χώρας.

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadollu η επιχείρηση έγινε αφότου οι εισαγγελείς στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη ξεκίνησαν τη Δευτέρα έρευνα για αρκετούς πολιτικούς της Δημοκρατίας Σέρπσκα, μερικές εβδομάδες αφότου οι Σέρβοι νομοθέτες απείλησαν να εκδιώξουν τους βοσνιακούς θεσμούς εάν η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίσει τις πολιτικές προκλήσεις της χώρας.

Μετά την επιδρομή στα κεντρικά γραφεία του Σερβικού Λαϊκού Κόμματος, οι δυνάμεις ασφαλείας εισέβαλαν επίσης στα κεντρικά γραφεία του Εθνικού Δημοκρατικού Κινήματος για να αναζητήσουν έγγραφα στο πλαίσιο των ερευνών για την επίθεση κατά της συνταγματικής τάξης.

Επίσης την Δευτέρα, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα για τις προκλητικές δηλώσεις της 11ης Δεκεμβρίου του Σερβοβόσνιου ηγέτη Μίλοραντ Ντόντικ, ο οποίος είπε στους νομοθέτες της Δημοκρατίας Σέρπσκα ότι η διχοτόμηση της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ήταν αναπόφευκτη εάν δεν ξεπεραστούν οι παρούσες δυσκολίες.

Επιπλέον οι Σέρβοι νομοθέτες έκαναν σχέδια για τη θέσπιση ξεχωριστών κυβερνητικών νόμων και διαδικασιών, οι πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, καθώς και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγγέλλουν τις κινήσεις των Σέρβων της Δημοκρατίας Σέρπσκα. 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ολοκληρώθηκε η πολυεθνική άσκηση «COMBINED RESOLVE...
Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη για τα Χριστο...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Κυριακή 02/10/22, 00:06

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη