Επιμένουν στην «αυτοκτονία» του Κ. Κατσίφα οι αλβανικές αρχές

Επιμένουν στην «αυτοκτονία» του Κ. Κατσίφα οι αλβανικές αρχές

Την εκτέλεση του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Κωσταντίνου Κατσιφά στους Βουλιαράτες από τις ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας, απέρριψε και επίσημα το Δικαστήριο Αργυροκάστρου.

Η τελική απόφαση ελήφθη στις 13 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, από τη δικαστικό Suela Dashi, η οποία αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του Αλβανού εισαγγελέα Julian Çafka.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Elton Qyno, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας «αυτοκτόνησε στην εκδήλωση της 28ης Οκτωβρίου 2018».

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, στη συνεδρίαση που έγινε πριν λίγες μέρες στο Αργυρόκαστρο, παρών στην αίθουσα ήταν μόνο ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Γιάννης Κατσίφας.

Η υπόθεση υποβλήθηκε στο Δικαστήριο τον Μάιο του τρέχοντος έτους με το συμπέρασμα ότι ο Κατσίφας είχε αυτοκτονήσει, ωστόσο ο φάκελος επέστρεψε στον εισαγγελέα για να συνεχιστεί η έρευνα.

Ωστόσο, η πραγματογνωμοσύνη των Αλβανών ιατροδικαστών επιμένει να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα δύο τραύματα στο σώμα του θύματος προκλήθηκαν από τον ίδιο, ενώ επίσης επικαλούνται και επιπλέον παράγοντες, γεγονός που κάνει λόγο για «αυτοκτονία».

«Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη με αριθμό 597/1 που διενεργήθηκε για το θέμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κανένα όπλο των δυνάμεων RENEA δεν πυροβόλησε κατά του Κωνσταντίνο Κατσίφα.

Το πόρισμα του πραγματογνώμονα λέει ότι το θύμα φέρει δύο τραύματα στο στήθος που έγιναν από επαφή με πυροβόλα όπλα. με εγκάρσια κατεύθυνση από εμπρός προς τα πίσω. Στο τμήμα της εισόδου μαρτυρούνται επιπλέον παράγοντες πυρίτιδας και καύσης δέρματος. Το τραύμα με πλήρη διάτρηση προκλήθηκε πρώτο και είναι αυτό που προκάλεσε το θάνατο, ενώ το άλλο τραύμα προκλήθηκε δεύτερο», αναφέρει ο φάκελος.

Ακόμη, εξαιρείται η επίσημη εκδοχή που δόθηκε από τις ειδικές δυνάμεις RΕΝΕΑ, που ανέλαβαν την ευθύνη της δολοφονίας του, ισχυριζόμενοι ότι υπήρχε κίνδυνος για την κοινωνία», αναφέρουν τα αλβανικά μέσα.

Μέχρι στιγμής, η οικογένεια του Κ. Κατσίφα έχει υποσχεθεί ότι η υπόθεση θα σταλεί στο Δικαστήριο του Στρασβούργου για να αποδοθεί η πολυπόθητη δικαιοσύνη. 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Διμερής συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου σε περιφερειακ...
Σύλληψη Τούρκου και Αλβανίδας στην Κρυσταλλοπηγή γ...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 30/06/22, 03:50

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη