Αλβανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για αυτοκτονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Αλβανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για αυτοκτονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Καθώς βρισκόμαστε τρία χρόνια μετά την στυγερή εκτέλεση του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Ειδικές Δυνάμεις της Αλβανίας στους Βουλιαράτες της Δρόπολης, σήμερα, δημοσίευμα αλβανικής ιστοσελίδας που έχει στενή συνεργασία με τις αλβανικές αρχές, έρχεται να ρίξει κι άλλο λάδι στην φωτιά, κάνοντας λόγο για αυτοκτονία του 35χρονου Βορειοηπειρώτη.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα επικαλείται την πρόσφατη εκδίκαση της υπόθεσης στο Δικαστήριο Αργυροκάστρου, όπου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, υπό την δικαστικό Suela Dashi, ανακοινώθηκε στους οικείους του ότι ο Κωνσταντίνος αυτοκτόνησε.

Επίσης οι έρευνες που άρχισαν την 28η Οκτωβρίου του 2018 από την Δίωξη Σοβαρών Εγκλημάτων και συνεχίστηκαν από την Εισαγγελία Αργυροκάστρου, τώρα πια έχουν σταματήσει και ο φάκελος έκλεισε, ενώ σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα των αλβανικών αρχών στην σωρό του Κωνσταντίνου, καθώς και από την βαλλιστική εξέταση, προκύπτει πως αυτοκτόνησε ενώ βρίσκονταν περικυκλωμένος από τις αλβανικές Ειδικές Δυνάμεις (RENEA).

Το δημοσίευμα συνεχίζοντας, αναφέρει πως ο Κ. Κατσίφας αυτοπυροβολήθηκε με το δικό του όπλο ενώ οι αλβανικές δυνάμεις του ζητούσαν να παραδοθεί. Επίσης τονίζει ότι στο σημείο δεν βρέθηκαν κάλυκες από αλβανικά πυρά.

Αν όντως υπήρχαν τα αποδεικτικά στοιχεία που τεκμηριώνουν το σενάριο της αυτοκτονίας τότε γιατί η αλβανική δικαιοσύνη δυσκολεύεται τόσο πολύ να ολοκληρώσει την έκθεση;

Γιατί μέχρι στιγμής η υπόθεση δέχεται συνεχείς αναβολές και οι δικαστές παραιτούνται;

Παρόμοια σενάρια περί αυτοκτονίας έχουν κυκλοφορήσει και πέρυσι στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα σε κοντινό διάστημα από την επέτειο της μνήμης του.΄

Όσο για την ελληνική πολιτεία, εκείνη παραμένει απαθέστατος θεατής ενός οικογενειακού και παράλληλα εθνικού δράματος.

Λίγες μέρες πριν από την 3η επέτειο μνήμης ενός ακόμη εθνομάρτυρα και η Ελλάδα δείχνει την απάθειά της στην αμαύρωση της μνήμης του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου