Η Τσεχία τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας

Η Τσεχία τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας

«Η υποστήριξη της Τσεχικής Δημοκρατίας ήταν και παραμένει ακλόνητη υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Αλβανίας και άλλων χωρών των Δυτικών Βαλκανίων».

Αυτό δήλωσε σήμερα η υπουργός Επικρατείας της Αλβανίας για τις Κοινοβουλευτικές Σχέσεις, Elisa Spiropali, μετά από τη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία της Γερουσίας της Τσεχικής Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο της Γερουσίας, Jan Horník, που πραγματοποιήθηκε υπό την ειδική μέριμνα του Τσέχου Πρέσβης στην Αλβανία, Jaroslav Ludva, αναφέρει το ΑΤΑ.

Από πλευράς της η Spiropali εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη της Τσεχικής Δημοκρατίας, κατά την εκλογή της Αλβανίας για πρώτη φορά ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και κατά την ανάληψη της προεδρίας του ΟΑΣΕ.

Κατά την συνάντησή τους συζητήθηκε επίσης η σημασία της εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο κοινοβουλίων και των κυβερνήσεων, καθώς και η περαιτέρω προώθηση της ανάπτυξης του πολιτιστικού τουρισμού, ένα εξαιρετικό δυναμικό που δημιουργεί ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας για το μέλλον.

Όλο αυτό το διάστημα, οι αλβανικές επαφές με κοντινές χώρες του εξωτερικού, αλλά και με τις δυτικές υπερδυνάμεις, συντελούνται παράλληλα με τις συνεχόμενες αποκαλύψεις στο εσωτερικό της χώρας για διαφθορά και καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο οι ξένοι εταίροι φαίνεται πως είναι πεπεισμένοι για την σύντομη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου