Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο για το προσφυγικό (βίντεο)

Σφοδρή αντιπαράθεση Μητσοτάκη με Ολλανδή δημοσιογράφο για το προσφυγικό (βίντεο)

Η πανδημία, το προσφυγικό και ειδικότερα η νέα συμφωνία της ΕΕ για το άσυλο, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η επιθετική ρητορική της Τουρκίας αλλά και ζητήματα που αφορούν τη Λιβύη απασχόλησαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ολλανδό ομόλογό του Μαρκ Ρούτε, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, και οι δύο επεσήμαναν την κοινή γραμμή στα κρίσιμα ζητήματα αφήνοντας προς εξέταση στο δείπνο που θα ακολουθούσε θέματα της διμερούς ατζέντας.

Παραφωνία στάθηκε η προκλητική ερώτηση Ολλανδής δημοσιογράφου για τη διαχείριση του προσφυγικού, για την οποία ωστόσο έλαβε σκληρή απάντηση από τον πρωθυπουργό.

«Πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέματα για τα pushbacks και για όσα συμβαίνουν με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα;», ρώτησε, η Ολλανδή δημοσιογράφος, για να λάβει την απάντηση σε έντονο ύφος του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Γνωρίζω ότι στη χώρα σας μπορείτε να κάνετε ευθέως ερωτήσεις. Δεν σας επιτρέπω να με προσβάλλετε σε αυτό το κτίριο», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Δεν θέλω να με κατηγορείτε με εκφράσεις και κατηγορίες που δεν υποστηρίζονται από στοιχεία όσον αφορά το προσφυγικό. Εμείς έχουμε σώσει χιλιάδες, 200 άνθρωποι κινδύνεψαν να πνιγούν νότια της Κρήτης και κάθε μέρα σώζουμε ζωές. Ενώ την ίδια στιγμή εμποδίζουμε τις ροές από την Τουρκία και καλούμε το Λιμενικό τους να τους επιστρέψουν. Γι' αυτό αντί να ρίχνετε την ευθύνη στην Ελλάδα θα έπρεπε να κατηγορείτε εκείνους που εκμεταλλεύονται ανθρώπους», ανέφερε ο πρωθυπουργός στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μαρκ Ρούτε.

«Έχουμε μία πολύ σκληρή αλλά πολύ δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό. 50.000 άνθρωποι έχουν έρθει στην Ελλάδα, εκ των οποίων 10.000 ήταν Αφγανοί που έχουν λάβει άσυλο. Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; Δεν έχετε πάει. Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. Αν πάτε στη Σάμο, θα βρείτε μια πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου