Συνεχίζεται ο αγώνας των ακτιβιστών για τον ποταμό Αώο

Συνεχίζεται ο αγώνας των ακτιβιστών για τον ποταμό Αώο

Περισσότερες από 17.000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες μέρες για να ανακηρύξουν την κοιλάδα Αώου ως Εθνικό Πάρκο.

Μεγάλη υποστήριξη για την εκστρατεία «Σώστε τη γαλάζια καρδιά της Ευρώπης» που ένωσε το κοινό στο αίτημα προς την αλβανική κυβέρνηση να ανακηρύξει τον συγκεκριμένο ποταμό και τους παραπόταμους του Εθνικό Πάρκο το συντομότερο δυνατό.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θετικό μήνυμα για την υπόθεση του Αώου η οποία δείχνει για άλλη μια φορά ότι απολαμβάνει μεγάλη δημόσια υποστήριξη.

Όλο και περισσότεροι πολίτες συνειδητοποιούν την έννοια της κατάστασης του Εθνικού Πάρκου και διευκρινίζεται η εσφαλμένη αντίληψη ότι η κοιλάδα Αώου προστατεύεται.

Το 2020, ο Αώος προτάθηκε να ανακηρυχθεί Φυσικό Πάρκο, ωστόσο αυτό δεν αρκεί τελικά για να τον προστατέψει.

Αυτό το καθεστώς δημιουργεί ευκαιρίες σε διάφορες εταιρείες να ξεκινήσουν την εξερεύνηση πετρελαίου στην περιοχή ή να κατασκευάσουν υδροηλεκτρικούς σταθμούς, έτσι οι ακτιβιστές ζητούν την ανακήρυξή του ως Εθνικό Πάρκο.

Το καθεστώς του Εθνικού Πάρκου είναι ένα διεθνές πρότυπο για τη διατήρηση της φύσης και το μόνο που μπορεί να σταματήσει τις επιχειρήσεις και τις μελλοντικές κυβερνήσεις από το να βλάψουν τον ποταμό και τους παραπόταμους του, οι οποίοι μέχρι σήμερα εξακολουθούν να ρέουν ελεύθερα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου