Αώος - Κινητοποίηση στα Ιωάννινα για την δημιουργία διακρατικού πάρκου

Αώος - Κινητοποίηση στα Ιωάννινα για την δημιουργία διακρατικού πάρκου

Το δικό της μήνυμα υπέρ της δημιουργίας του διακρατικού πάρκου Αώου-Vjosa έστειλε από τα Ιωάννινα η οργάνωση «Πίνδος Περιβαλλοντική».

Η «Πίνδος Περιβαλλοντική» σε συνεργασία με το Mediterranean Institute for Nature and Anthropos και τo Protect Aoos"Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Αώου ποταμού." ξεδίπλωσε στις 29 Σεπτεμβρίου υφασμάτινα πανιά με το μήνυμα «Aoos-Vjosa Transnational Park Now» στο πλακόστρωτο της πλατείας Μαβίλη, δίπλα από τη λίμνη και το Κάστρο των Ιωαννίνων.

«Πρόκειται για μια δράση ευαισθητοποίησης που προσπαθεί να αναδείξει τη σημασία της προστασίας του ποταμού Αώου. Είναι μια δράση που έχει γίνει σε πολλές χώρες με φόντο εμβληματικά κτίρια. Η φιλοσοφία της είναι ότι όπως διατηρούμε τα πολιτιστικά μας μνημεία, με τον ίδιο τρόπο οφείλουμε να διαφυλάξουμε και τον φυσικό μας πλούτο. Σκοπός είναι η διατήρηση του ποταμού Αώου ελεύθερου από φράγματα και περιττά, τεχνητά εμπόδια» δήλωσε η Τόνια Γαλάνη, συντονίστρια των προγραμμάτων της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Η συγκεκριμένη δράση έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σώζοντας τον τελευταίο ποταμό ελεύθερης ροής στην Ευρώπη», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με διεθνείς εταίρους. 

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Έφυγε από τη ζωή η μητέρα του Πύρρου Δήμα
Ολοκληρώθηκε η πληθυσμιακή απογραφή στα Σκόπια

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 11/08/22, 21:35

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη