«Η μεγαλύτερη αδικία με την διοικητική διαίρεση έγινε στη Χιμάρα», ανέφερε ο Ντούλες

«Η μεγαλύτερη αδικία με την διοικητική διαίρεση έγινε στη Χιμάρα», ανέφερε ο Ντούλες

Την απογοήτευσή του σχετικά με τη νέα κυβέρνηση αλλά και την τοπική αυτοδιοίκηση στην Αλβανία, εξέφρασε ο βουλευτής της αλβανικής αντιπολίτευσης και εκπρόσωπος της ΕΕΜ, Βαγγέλης Ντούλες.

Κατά την εμφάνισή του σε αλβανική εκπόμπη, ο κ. Ντούλες ανέφερε πως δυστυχώς κατά την 25 Απριλίου, ημερομηνία διεξαγωγής των κοινοβουλευτικών εκλογών στην Αλβανία, αναφέρθηκε σε μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για να γίνει στροφή προς το καλύτερο στη χώρα.

Ακόμη, αναφερόμενος στην συμμετοχή των κομμάτων στην αντιπολιτευτική συμμαχία, υπό την αιγίδα του Δημοκρατικού Κόμματος, είπε ως δεν υπάρχει πλήρης σύνδεσμος και το κάθε κόμμα διατηρεί τα προσωπικά του χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις προτάσεις που γίνονται από πλευράς του Δημοκρατικού Κόμματος σχετικά με μια νέα διοικητική διαίρεση στην χώρα, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ, ανέφερε πως η γραμμή του κόμματός του στο θέμα είναι ήδη γνωστή και πως υπάρχουν κάποια συστήματα διοικητικής διαίρεσης στον κόσμο και πως στην Αλβανία η διαίρεση διαμορφώθηκε από το κομματικό συμφέρον.

«Ήμουν ο μοναδικός πολεμιστής στην προσπάθεια κατά αυτής της μεταρρύθμισης… Θα έπρεπε η αντιπολίτευση να διαπραγματευτεί το θέμα… Να αλλάξουμε αυτές τις λανθασμένες πτυχές… Η μεγαλύτερη αδικία έγινε στην Χιμάρα, θα το δείτε και σε διεθνείς εκθέσεις, ήταν η διαίρεση στα παράλια του Ιονίου… Είμαι εντελώς αντίθετος με αυτές τις στάσεις του κ. Ράμα. Θα πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα με τρόπο μελετημένο και αφού εξακριβώσουμε τα κενά που αφήνει, τα μη λειτουργικά σημεία, αφού θα έχουμε συζητήσει να γίνουν οι αλλαγές, όχι όμως όπως το 2008 όπου υπήρξε συνεργασία μεταξύ του Δημοκρατικού και του Σοσιαλιστικού Κόμματος…»


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου