Επανέρχεται στο προσκήνιο η αποπομπή του Αλβανού ΠτΔ Ιλίρ Μέτα

Επανέρχεται στο προσκήνιο η αποπομπή του Αλβανού ΠτΔ Ιλίρ Μέτα

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας εξέτασε την απόφαση του Κοινοβουλίου να αποπέμψει τον Ιλίρ Μέτα από τη θέση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υπόθεση θα περάσει σε δημόσια συνεδρίαση, ενώ η ημερομηνία της θα οριστεί σύμφωνα με τους δικονομικούς κανόνες του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ωστόσο ακόμη παραμένει άγνωστη η ημερομηνία της ακρόασης.

«Το δικαστήριο εξέτασε αυτήν την υπόθεση σύμφωνα με τις διαδικαστικές προθεσμίες που προβλέπονται στον οργανικό νόμο και τον Κανονισμό διαδικασίας, ενώ η δραστηριότητά του για τον έλεγχο όλων των υποθέσεων έχει ανασταλεί για την περίοδο 1 Αυγούστου 2021 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2021, που συμπίπτει με το ετήσια άδεια των δικαστών, βάσει του άρθρου 18, σημείο 1, γράμμα «β», του νόμου αριθ. 8577, με ημερομηνία 10.02.2000 «Για την οργάνωση και λειτουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας».

Στο τέλος της προκαταρκτικής επανεξέτασης αυτής της υπόθεσης, βάσει του άρθρου 62 του νόμου αριθ. 8577, της 10.02.2000 «Για την οργάνωση και λειτουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Δημοκρατίας της Αλβανία», το Δικαστήριο αποφάσισε: «Εκδίκαση της υπόθεσης για έλεγχο σε δημόσια σύνοδο ολομέλειας», η ημερομηνία της οποίας θα καθοριστεί σύμφωνα με τους διαδικαστικούς κανόνες της συνταγματικής δίκης», αναφέρει το Δικαστήριο.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου