Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως: «Ο Κατσίφας δεν αυτοκτόνησε, δολοφονήθηκε»

-

Σε δηλώσεις σχετικά με την απόφαση για της συνέχισης των ερευνών σχετικά με το θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και τις πρόσφατες εξελίξεις, προχώρησε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας. Ο Σεβασμιώτατος μέσω των δηλώσεών του καταδικάζει τους ισχυρισμούς της αλβανικής δικαιοσύνης περί αυτοκτονίας και στηλιτεύει την στάση της απέναντι σε όλο τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Ακολουθούν αναλυτικά οι δηλώσεις:

«Ωδινεν όρος και έτεκε"… Πόρισμα! Έπειτα από τρία (3) ολόκληρα χρόνια από την άγρια δολοφονία του τριανταπεντάχρονου Βορειοηπειρώτη (από τις Βουλιαράτες Αργυροκάστρου) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ από την αλβανική Αστυνομία (28 Οκτωβρίου 2018), τώρα μόλις δόθηκε στην δημοσιότητα το «Πόρισμα» για τα αίτια του θανάτου του παλληκαριού ! Και τι λέει το περιβόητο αυτό «Πόρισμα»; Λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας … «αυτοκτόνησε» ! ! !

Αλλά ο Κατσίφας δεν ήταν «τρελλός», όπως είχαν υποστηρίξει τότε οι αλβανικές Αρχές. Η μόνη του «τρέλλα» ήταν η ενασχόλησή του με το θέμα της Βορείου Ηπείρου, καθώς και με τα άλλα εθνικά θέματα. Και τώρα, οι Αλβανοί έρχονται να μας πούν ότι … «αυτοκτόνησε». Όμως, αυτό που είχε από την πρώτη στιγμή αποδειχθή ήταν ότι ο Κατσίφας είχε δολοφονηθή, ενώ, στην συνέχεια, του δόθηκε η χαριστική βολή.

Σύμφωνα με τους Αλβανούς, υπάρχουν όλα τα στοιχεία ότι το παλληκάρι «αυτοκτόνησε»! Αλλά, εάν υπήρχαν αυτά τα στοιχεία, γιατί τα εμφανίζουν μόλις τώρα, έπειτα, δηλαδή, από τρία (3) χρόνια; Και, μάλιστα, με την υπόθεση να παίρνη συνεχείς αναβολές και δικαστές να παραιτούνται; Όχι, λοιπόν ! Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν αυτοκτόνησε, όπως ισχυρίζονται οι Αλβανοί.

Δ Ο Λ Ο Φ Ο Ν Η Θ Η Κ Ε

Ο ισχυρισμός για … «αυτοκτονία», είναι ένα ακόμη από τα αδιάντροπα ψέμματα των Αλβανών απέναντι στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και στην Ελλάδα. Ένα γελοίο ψέμα, που αποτελεί προσβολή για την νοημοσύνη μας. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η αλβανική «Δικαιοσύνη» είναι κατευθυνόμενη από το διεφθαρμένο καθεστώς του Έντι Ράμα.

Όμως – και το λέω με θλίψη και αγανάκτηση – δεν λυπάμαι για το αξιοθρήνητο κατάντημα των αλβανικών δικαστικών και αστυνομικών Αρχών. Ανησυχώ σφόδρα, γιατί μέχρι την στιγμή αυτή, δεν άκουσα κάποια επίσημη καταγγελία από την Ελληνική Κυβέρνηση και τον λοιπό πολιτικό κόσμο. Ούτε είδα αυτούς, που κάθε τρεις και λίγο αναστατώνουν την Αθήνα με πορείες για «ψύλλου πήδημα», δεν τους είδα να οργανώνουν πορείες διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια, για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα των Αλβανών και για την κοροιδία τους σε βάρος μας!»

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Συνάντηση Ζάεφ - Βαρβιτσιώτη στα Σκόπια
Συλλήψεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών από την...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Κυριακή 05/12/21, 08:58

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη