​Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μέχρι στιγμής το Κόσοβο

​Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει μέχρι στιγμής το Κόσοβο

Η θέση της Ελλάδας απέναντι στην ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου "παραμένει αμετάβλητη", αλλά η Ελλάδα υποστηρίζει το Κοσσυφοπέδιο στην ευρωπαϊκή πορεία του και σε αυτό το πλαίσιο, υποστηρίζει επίσης τη διαδικασία ελευθέρωσης των θεωρήσεων βίζας, δήλωσε η Επικεφαλής του Προξενικού Γραφείου στην Πρίστινα Χρυσούλα Αλειφέρη. 

Η Ελλάδα υποστηρίζει την εδραίωση της ειρήνης, της δημοκρατίας, της σταθερότητας, της ασφάλειας, της οικονομικής ανάπτυξης και του κράτους δικαίου στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

"Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα υπήρξε ισχυρός υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής για όλους τους εταίρους των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της Πρίστινα, καθώς και του διαλόγου που μεσολαβεί η ΕΕ μεταξύ Πρίστινας και Βελιγραδίου", δήλωσε η Αλειφέρη. 

Επίσης η αξιωματούχος της Αθήνας κάλεσε τη νέα Υπουργό Εξωτερικών και Διασποράς του Κοσσυφοπεδίου, Donika Gërvalla σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, δηλώνοντας πως αυτή η ημερομηνία θα καθοριστεί εγκαίρως.

Η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, ωστόσο διατηρεί εν ενέργεια Προξενικό Γραφείο στην Πρίστινα. Εκτός από την Ελλάδα, η ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου δεν έχει αναγνωριστεί από άλλα μέλη της όπως η Σλοβακία, η Κύπρος, η Ρουμανία και η Ισπανία.

Όσον αφορά τις σχέσεις μεταξύ της Πρίστινας και της επίσημης Αθήνας, η Ελλάδα έχει υποστηρίξει το Κοσσυφοπέδιο για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς και επίσης υποστηρίζει την απόφαση για την απελευθέρωση της βίζας και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Κοσσυφοπεδίου.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αλβανία καλεί τους πολίτες...
Αιματηρή σύγκρουση ψηφοφόρων στο Ελμπασάν με έναν ...
 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Παρασκευή 22/10/21, 05:52

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη