Καραντίνα τρεις ημέρες σε όσους μπαίνουν στη χώρα – Καμία μέριμνα για τους Βορειοηπειρώτες

Καραντίνα τρεις ημέρες σε όσους μπαίνουν στη χώρα – Καμία μέριμνα για τους Βορειοηπειρώτες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών παρουσίασε τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των γιορτών.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοίνωσε είναι και η μείωση της υποχρεωτικής προληπτικής καραντίνας από τις 10 που είχε εξαγγελθεί στις 3 ημέρες , για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021. Κατά συνέπεια το μετρό αυτό ισχύει και για τους Βορειοηπειρώτες οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα μέσω του τελωνείου της Κακαβιάς.

Ο κ. Πέτσας τόνισε ότι πρέπει όλοι να «δείξουμε αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους κοινούς κανόνες για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού και να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα. Πλησιάζουμε, άλλωστε, τη μέρα που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός και η αντίστροφη μέτρηση για την απαλλαγή της κοινωνίας μας από τον κίνδυνο του φονικού ιού και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα που στερηθήκαμε».

Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, καθώς το τελευταίο διάστημα ήταν έντονες οι αντιδράσεις από εκείνους που επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό και ήταν υποχρεωμένοι να παραμείνουν για δέκα ημέρες σε καραντίνα.

Καμία μέριμνα για τους Βορειοηπειρώτες 

Όμως η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να αγνοεί το αίτημα των Βορειοηπειρωτών για την κατάργηση του υποχρεωτικού test COVID που πρέπει να υποβληθούν στην Αλβανία για να ταξιδέψουν Ελλάδα. Όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα το κόστος είναι περίπου 100 ευρώ , ένα δυσβάσταχτο ποσό για έναν Βορειοηπειρώτη υπερήλικα αλλά και για μια οικογένεια που θα χρειαστεί επισκεφθεί την Ελλάδα. Από την ημέρα που θεσπίστηκαν τα μέτρα όσοι περνούν έχουν στα χέρια τους το αρνητικό τεστ το οποίο ο ΕΟΔΥ στην Κακαβιά δεν το «αναγνωρίζει» και το κλιμάκιο που βρίσκεται στο τελωνείο πραγματοποιεί εκ νέου test.

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Τρίτη ημέρα επεισοδιακών διαδηλώσεων στα Τίρανα
Βορειοηπειρώτες συνταξιούχοι: «Περιφρονημένοι πρόσ...

Σχετικά άρθρα