Χυδαία επίθεση αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού κατά της Ε.Ε.Μ.

Χυδαία επίθεση αλβανικού τηλεοπτικού σταθμού κατά της Ε.Ε.Μ.

Με μια άκρως επιθετική και αισχρή συμπεριφορά γνωστό τηλεοπτικό κανάλι της Αλβανίας, σε σχετική του εκπομπή εξαπέλυσε επίθεση κατά των Ελλήνων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην αλβανική επικράτεια, με επίκεντρο τη Δερβιτσάνη, το μεγαλύτερο χωριό του Δήμου Δρόπολης στην περιφέρεια Αργυροκάστρου.

Η «δημοσιογράφος» μη σεβόμενη ούτε τα στοιχειώδη της δημοσιογραφικής συμπεριφοράς, χαρακτήρισε τους Έλληνες κατοίκους του χωριού, ως «αρνητές στην ομιλία της Αλβανικής» καθώς όπως έκρινε η ίδια: «Γνωρίζουν την Αλβανική, αλλά την απορρίπτουν για κάποιον ανεξήγητο λόγο!» Ενώ η αναφορά της συνεχίζει και στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, όπου και συμφωνεί σε σχόλια φίλου της, που θέλει τους Έλληνες της Μειονότητας, «φοβισμένους και πουλημένους για το ελληνικό επίδομα των 300 Ε».

Επιπλέον κατά την παραμονή της στο χωριό συνέχιζε να «ανακρίνει» γριές και γέρους, οι οποίοι και ενώ της είπανε πως η αλβανική γλώσσα χρησιμοποιείται όταν είναι απαραίτητο και όταν οι κάτοικοι έρχονται σε επαφή με την επίσημη πολιτεία, αλλά και τους αλλοεθνείς Αλβανούς επισκέπτες.

Παρά τα όσα της είπανε, η ίδια θεώρησε πως ο βυζαντινός αετός στην Εκκλησιά του χωριού αποτελεί σύμβολο παράξενο για ένα χωριό όπου «δε θέλει» να ομιλήσει τη γλώσσα της Αλβανικής Δημοκρατίας και πιθανόν να θεωρεί το σύμβολο του αετού ως μοναδικό προνόμιο της Αλβανίας. Η εν λόγω εκπομπή όπως πολύ εύκολα διαφαίνεται, έχει εγείρει σειρά από άρθρα υπέρ και κατά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, με πλήθος «πατριωτών» του διαδικτύου, να καταριέται και να θέλει τη μετοίκηση των αυτοχθόνων Ελλήνων της χώρας, στην Ελλάδα.

Σχετικές επιθέσεις όλο και πληθαίνουν τελευταία, παρά την προεδρία της Αλβανίας στον Ο.Α.Σ.Ε. και ενόψει της γενικής απογραφής του πληθυσμού στη χώρα. Μην ξεχνάμε όμως πως η συνέχιση στη χρήση τέτοιων μεθόδων συμπεριφοράς όλο και περισσότερο τρέφει και θα τρέφει το μίσος και το φόβο στη μεγαλύτερη εθνική μειονότητα σε όλη την επικράτεια. Ενώ μέχρι στιγμής κανένας επίσημος φορέας εκ μέρους των Ελλήνων, δεν έχει λάβει μια επίσημη θέση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Ίδωμεν λοιπόν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον…

Ο Ανταποκριτής

×
Subscribe

Η Ελένη Σουρανή διευθύντρια του διπλωματικού γραφε...
Επετειακή εκδήλωση ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ - Επιβεβαίωση του...

Σχετικά άρθρα