Είναι 12 και 5’ για συσπείρωση

Είναι 12 και 5’ για συσπείρωση

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Β. Ντούλες έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και τα προβλήματα αποσυσπείρωσης της ελληνικής μειονότητας εν όψει των κρίσιμων δημοτικών εκλογών του Ιουνίου και κυρίως εν όψει της σχεδιαζόμενης για την επόμενη χρονιά γενικής απογραφής πληθυσμού.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη του έθεσε το θέμα του Κατσίφα, καθώς η αλβανική κυβέρνηση, που έχει κάθε δυνατότητα να … μαγειρέψει όσο θέλει το πόρισμα, επιδιώκει να κρατά σε ομηρία τις διμερείς σχέσεις, μη παραδίδοντας το πόρισμα για τις συνθήκες θανάτου του ομογενή. Βεβαίως, ούτε η Αθήνα ασχολείται με το ζήτημα και αυτό αποθρασύνει τις αλβανικές αρχές… Ο κ. Ντούλες έθεσε και το σοβαρό θέμα του νόμου περί μειονοτήτων, που στην ουσία ακυρώνει τις προβλέψεις που περιέχονται στη Σύμβαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κ. Ντούλες άνοιξε ένα σοβαρό ζήτημα για τη συνένωση ή τουλάχιστον τη συνεργασία του ΚΕΑΔ με το άλλο μικρό μειονοτικό κόμμα MEGA, ώστε να εμφανισθούν συσπειρωμένες οι δυνάμεις της ελληνικής μειονότητας στις δημοτικές εκλογές.

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί στη Χιμάρα, με στόχο να επιστρέψει ο δήμος σε ελληνικά χέρια, καθώς το Σοσιαλιστικό κόμμα, με τον επίσης ελληνικής καταγωγής κ. Γκόρο, κέρδισε στις προηγούμενες εκλογές και τα αποτελέσματα τα είδαμε και τα έζησαν οι Χιμαριώτες.

Πάντως θα χρειαστεί μεγάλη κινητοποίηση και συσπείρωση γύρω από τον υποψήφιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ Φρ. Μπελέρη και πιθανόν κεντρική συμφωνία και με το Δημοκρατικό κόμμα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να μη χαθεί και πάλι ο δήμος, ειδικά σε μια κρίσιμη στιγμή για τις περιουσίες των ομογενών.

Απ’ την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ 17/2/2019

Ήρθε η ώρα της Ηπείρου
Σαν σήμερα το 1991: Τέλος εποχής στην Αλβανία

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, 20:51

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη