Η παραίτηση του Κοτζιά από την θέση του ΥΠΕΞ μας γλύτωσε απ' την συμφωνία με την Αλβανία

Η παραίτηση του Κοτζιά από την θέση του ΥΠΕΞ μας γλύτωσε απ' την συμφωνία με την Αλβανία

Το ιδιαιτέρως ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι ο Ν. Κοτζιάς φέρεται να ασκεί προσωπική πολιτική, η οποία ήταν άγνωστη στο σύνολο της αντιπολίτευσης.

Έχει εντυπωθεί στην μνήμη μου το ευδαίμον ύφος του πρώην υπουργού κ. Ν. Κοτζιά, μετά την ολοκλήρωση της καταστροφικής για τον ελληνισμό Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία ο ίδιος θεωρεί προσωπική του επιτυχία [για τους Σκοπιανούς είναι, και προφανώς θα τον ευγνωμονούν, όπως και τον κ. Α. Τσίπρα], όταν περιχαρής μας ανήγγειλε πως επείγεται να υπογραφεί και Συμφωνία με την Αλβανία, πριν αναχωρήσει για διακοπές.

Είναι γεγονός πάντως, ότι ικανοποιητική απάντηση γιατί η τόση βιασύνη -η οποία κατά κανόνα οδηγεί σε προχειρότητα- να υπογραφούν αυτές οι συμφωνίες με τους γείτονες.

Το επιχείρημα, ότι ήθελε να προλάβει τους Τούρκους που θα καθιστούσαν τα Σκόπια προτεκτοράτο τους εις βάρος μας, δεν αντέχει σε κριτική.

Αφενός επειδή σε τίποτε δεν εμποδίζει τους Τούρκους να το επιχειρήσουν, με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ -το οποίο οι Τούρκοι έχουν καταξεφτιλίσει, χωρίς επίπτωση-, και αφετέρου γιατί επιδείχθηκε και η ίδια βιασύνη για συμφωνία με την Αλβανία, η οποία ήδη είναι μέλος του ΝΑΤΟ, και μάλιστα βρίσκεται σε περίοπτη θέση, χωρίς να εμποδιστεί η Τουρκία να της συμπεριφέρεται ως προτεκτοράτο. Κοινή είναι η πεποίθηση, ότι ο περίεργος και αιφνίδιος ανασχηματισμός του Έντι Ράμα, πραγματοποιήθηκε κατόπιν εντολής του Ερντογάν. Και υπάρχουν επ’ αυτού επιχειρήματα.

Το ιδιαιτέρως όμως ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι ο κ. Ν. Κοτζιάς φέρεται να ασκεί προσωπική πολιτική, η οποία ήταν άγνωστη στο σύνολο της αντιπολίτευσης, αλλά φαίνεται και ότι αγνοούσε πολλά τόσο η κυβέρνηση εν τω συνόλω της, όσο και ο ίδιος ο κ. Α. Τσίπρας. Ένδειξη αυτού είναι ότι αιφνιδιάστηκε με την αναγγελία ενώπιόν του ότι είχε σχεδόν έτοιμη το Υπουργείο την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο και αλλαχού [θέμα που έβαλε στο συρτάρι ο πρωθυπουργός, και καλώς έπραξε].

Πέραν αυτών, θεωρώ αδιανόητο να υπογράφονται συμφωνίες που δεσμεύουν τον ελληνισμό στους αιώνες, όχι μόνον χωρίς την έγκριση του πολιτικού κόσμου, αλλά και με πλήρη άγνοιά του. Όταν επιζητείται η συναίνεση των κομμάτων για τον διορισμό κάποιου κυβερνητικού αξιωματούχου, είναι πρωτοφανές να υπογράφονται Συμφωνίες με ξένες ώρες, το περιεχόμενο των οποίων να γίνεται γνωστό μετά την υπογραφή. Αρμόζει άραγε τέτοια τακτική σε δημοκρατικό πολίτευμα;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός της αποκάλυψης του Αλβανού πρωθυπουργού, ότι προτίθεται να οριοθετήσει εκ νέου και τα σύνορα με την Ελλάδα. Αυτή καθαυτή η δήλωση, ίσως δεν θα παρουσίαζε ενδιαφέρον αν δεν είχαν προηγηθεί παρόμοιες δηλώσεις προηγουμένως.

Το στίγμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας το είχε δώσει ο αρμόδιος επίτροπος για την διεύρυνση της ΕΕ. Γιαχάνες Χαν, όταν στις αρχές Ιουλίου δήλωσε πως «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας, πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες». Μετά τον θόρυβο που σηκώθηκε από τους έκπληκτους Έλληνες περί των τεκταινομένων εν αγνοία τους, ο Χαν ανασκεύασε αργότερα λέγοντας ότι αναφερόταν στα θαλάσσια σύνορα.

Αναδιάρθρωση όμως, σημαίνει ότι μεταβάλλω τα υπάρχοντα. Στην θάλασσα, δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος, επειδή απλώς δεν έχουν καθοριστεί σύνορα για να αναδιαρθρωθούν. Ο Χαν, απλώς αποκάλυψε τι συζητούσαν Ελλάδα και Αλβανία. Και όχι μόνον αυτό, αλλά το ίδιο ακριβώς είπε και ο κ. Α. Τσίπρας, για να ανασκευάσει και αυτός μετ’ ολίγον, αγνοώντας ίσως ότι η λανθάνουσα γλώσσα λέγει την αλήθεια.

Ένα θετικό στοιχείο από όλη αυτήν την υπόθεση, είναι ότι η Ελλάδα… ανακάλυψε το Βορειοηπειρωτικό ζήτημα. Αφού όμως ο διεθνής Τύπος γέμισε με άρθρα για την αποκαλούμενη αλβανική μαφία, που ξεπλένει το βρόμικο χρήμα με αγορά ή σφετερισμό οικοπέδων στην Αλβανία.

Μακεδών / voria.gr

Σαν σήμερα το 1991 η ίδρυση της ιστορικής Βορειοηπ...
Χιμάρα: Εορτασμός των αγίων Θεοφανείων (φωτογραφίε...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Δυστυχώς… είναι η πιο χειρότερη εξωτερική πολίτική που έχει εφαρμοστή στο σύγχρονο Ελληνικό κράτος. Πάντα, οι μεγάλες δυνάμεις έχουν προβληματίσει τον Ελληνισμό άλλο τόσο έχουν γνωρίσει το μεγαλείο του πολιτισμού σε φάρδος και πλάτος ανάπτυξης υλικών και πνευματικών συνθήκων στην ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Αλλά αυτό που έχει συμβεί σε αυτή την τετραετία…. Είναι ανεπανάληπτο εις βάρος του έθνους γενικά έχουν παρουσιαστή στο όνομα του «πατριωτισμού» και πούλησαν τα πάντα. ( για να κάνω και μία απλή παρένθεση πως… όλα αυτά ήρθαν… αναπτύσσοντας βαθμιαία τα προβλήματα σε όλες τις κυβερνήσεις που διακυβέρνησαν και τα προηγούμενα χρόνια αλλά εδώ… έφτασε το αποκορύφωμα) Η Ελλάδα.. είναι ένα κράτος με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό αλλά η ευρωπαϊκή Ένωση.. ήταν καταστροφική απέναντι του Ελληνισμού με όλα αυτά τα στυμμένα της κρίσης που είδη… οι ευρωπαίοι κυβερνήτες έχουν παραδεχτή. Αν θα ρίξουμε μία απλή ματιά το πώς… έχουν εξελιχθεί τα προβλήματα είναι η μεγαλύτερη συμφορά που θέλει να διαμελίσει το Έθνος και γιατί…;;Αν… η Ευρώπη θα γίνει ένα σύνολο γιατί τότε δημιουργούνται έθνη…που δεν υπήρξαν ασκείται… μία πολιτική σε καθαρά έθνη που ακούραστα εφοδίασαν το ευρωπαϊκό πολιτισμό, αυτό… είναι το πιο ανόητο και η πιο δυστυχισμένη ευρωπαϊκή πολιτική και… πέρα απ’ αυτό η ευρωπαϊκή αριστερά έγινε ένας αρωγός για φέρει διχόνοιες ανάμεσα στα έθνη δίχως μία εννέα πολιτική. Σε όλα τα προβλήματα δεν έδωσε λύσεις απεναντίας… στο όνομα δήθεν των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατάστρεψαν καθετί καλό και ανθρώπινο της ανθρωπότητας που υπήρχε μέχρι χθες. Το ίδιο καταστροφικό πράγμα έγινε απ’ τον υπουργό εξωτερικών κ. Κοτζιά για το Μακεδονικό και το Βορειοηπειρωτικό που πάει να πουλήσει πατρίδα και Ελληνισμό αναγνωριζόμενό σε κάθε διεθνή παράγοντα ως ένα Έθνος που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ανθρωπότητα πήγαν να του αφαιρέσουν… το μεγαλύτερο κοινό ιστορικό… γλώσσας και πολιτισμού, τα κοινά ιδανικά θρησκείας, ευαισθησίας και ιστορικής συνείδησης και πάνω απ’ όλα… την εδαφική ακεραιότητα του έθνους. Να προδίδουν συμβάσεις και αναγνωρισμένα πρωτόκολλά όπως είναι αυτό το Βορειοηπειρωτικό αναγνωρισμένο απ’ όλες τις διεθνής συμβάσεις και μεγάλες δυνάμεις… να το εκτελούν. Και γιατί ό Ελληνισμός και το Ελληνικό Έθνος πάντα ήθελε και θέλει να συμβιώνει με όλους τους γείτονες και λαούς… ανθρωπότητας. Αυτοί… οι τριακόσιοι… της βουλής των Ελλήνων ΑΣ ΓΊΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΗΫΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟΥ ΛΕΩΝΪΔΑ.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη