Το μπούλινγκ στους Έλληνες και φιλέλληνες της Αλβανίας

Το μπούλινγκ στους Έλληνες και φιλέλληνες της Αλβανίας

Το φαινόμενο του μπούλινγκ είναι ευρύτατα γνωστό ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης. Είναι γνωστά επίσης και τα αποτελέσματα του.

Τι γίνεται όμως όταν το μπούλινγκ γίνεται σε μια ομάδα ατόμων ή σε μια εθνική μειονότητα κ.α;

Ο θάνατος του καθ' ημών ήρωα Κ. Κατσίφα έγινε η αιτία της ανάδειξης αυτού του τεράστιου προβλήματος που χρόνια ολόκληρα ταλαιπωρεί τους έλληνες, τους ορθοδόξους και τους φιλέλληνες της Αλβανίας.

Εντωμεταξύ τα ΜΜΕ της Αλβανίας προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλο τους και θέλουν να νίψουν τας χείρας των, σπιλώνοντας την μνήμη και το πρόσωπο του Κ. Κατσίφα. Κατά την προσπάθεια αυτή βρήκαν συμμάχους και στην Ελλάδα αλλά και κάτι ψευτοέλληνες στην Αλβανία.

Αλλά ας δούμε από που προέρχεται αυτό το χρόνιο μπούλινγκ. Kατά την άποψη μας στηρίζεται σε δύο βασικούς άξονες που είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους, και οι οποίοι είναι η πολιτική και οι πολιτικοί μαζί με τα αλβανικά ΜΜΕ.

Θα ρωτήσει κανείς: Πως το κάνουν αυτό;

Εμείς σας απαντούμε.

Η πολιτική με τους πολιτικούς το κάνουν ως εξής:

1) Με το δημόσιο λόγο τους, στον οποίο, ανεξαρτήτως εάν είναι δεξιά ή αριστερά, πολύ συχνά αναφέρονται στην Ελλάδα αρνητικά και προσπαθώντας να πάρουν ψήφους από ακραία στοιχεία ταΐζουν τον φολκλορικό εθνικισμό με δηλώσεις για την ανύπαρκτη Τσαμουριά ή όπως αυτά του Ράμα πως "την Ακρόπολη την έσωσε αλβανός (και μετά έχει το θράσος να ονομάζει εξτρεμιστή τον Κ Κατσίφα) ή του Μπερίσα πως η Αλβανία "Φτάνει μέχρι την Πρέβεζα".

2) Η επίσημη πολιτική, δεν συμμετέχει σχεδόν καθόλου στις εκδηλώσεις που έχουν σχέση με τις εθνικές μας εορτές και αυτό φαίνεται έντονα. Αν και παίρνουν προσωπικές προσκλήσεις δεν εμφανίζονται πουθενά δείχνοντας τις πραγματικές τους προθέσεις.

3) Διευκολύνουν την μαφία, διάφορα κυκλώματα και συμμετέχουν ενεργά και οι ίδιοι στην υφαρπαγή των περιουσιών των ελλήνων που ζουν στην νότια Αλβανία με πρόφαση διάφορες νομότυπες διαδικασίες.

Κατ' αυτό το τρόπο τα ΜΜΕ που άλλοτε το κάνουν από ανευθυνότητα, επισκεψιμότητα ή τηλεθέαση και τις περισσότερες φορές από οικονομική ώθηση από τρίτους, συνεχίζουν το μπούλινγκ με τους εξής παρακάτω τρόπους:

1) Προβάλλοντας ψευδείς ειδήσεις ή ημι-αλήθειες για οτιδήποτε σχετίζεται με την Ελλάδα, τους αλβανούς που ζουν εκεί, φτάνοντας μέχρι το σημείο να υπερασπίζονται εγκληματίες με τέτοιο αρνητικό τρόπο που δίνουν την εντύπωση πως όλα όσα κάνει η Ελλάδα έχουν ρατσιστικά κίνητρα.

2) Προβάλλοντας εκπομπές και ντοκιμαντέρ με ιστορικό χαρακτήρα που διαστρεβλώνουν πλήρως την αλήθεια. Εκεί διάφοροι "ιστορικοί", προϊόντα του εθνικο-σοσιαλισμού που βίωσε η Αλβανία, και δημοσιογράφοι που κατέχονται από έντονο μίσος για την Ελλάδα, επί το πλείστων με ψευδή στοιχεία δημιουργούν ανύπαρκτη ιστορία με διωγμούς και άλλα παραμύθια, που υπέστη ο αλβανικός λαός από τους "κακούς έλληνες" και από τους οποίους προέρχονται όλα τα κακά. Αναφερόμενοι ακόμη και για το πως η Ελλάδα "ανάγκασε τους αλβανούς να αλλάξουν ονόματα ή να αλλαξοπιστήσουν" ξεχνώντας πως τώρα ζουν και διαπρέπουν στην πατρίδα μας χιλιάδες αλβανοί κάποιοι εκ των οποίων δεν θέλουν να ξέρουν πως υπάρχει Αλβανία.

3) Με την παραμικρή ασήμαντη αφορμή και ευκαιρία, γίνονται ζωντανές εκπομπές με καλεσμένους επί το πλείστον άτομα με ακραίες θέσεις προς την Ελλάδα και την Ορθοδοξία (που τους αφήνουν να μονολογούν επί ώρες) οι οποίοι αφήνουν ελεύθερη την φαντασία τους και άμεσα ή έμμεσα ξεφουρνίζουν κάθε είδους κατηγορίας προς την Ελλάδα, την εθνική ελληνική μειονότητα, προς πρόσωπα συγκεκριμένα (πράγμα που αποτελεί ποινικό αδίκημα) που έχουν σχέση με την Ελλάδα. Αν τυχών συμμετάσχει κάποιος έλληνας του κάνουν και την δίκη, δικάζοντάς τον μαζί με όλους τους άλλους, μαζί με την Ελλάδα. Επιπλέον ωρύονται, φωνάζουν συκοφαντούν τα ελληνικά ή τα ελληνοαλβανικά σχολεία, κάνοντας ακραία προπαγάνδα εναντίον τους, ασκώντας έτσι ψυχολογική βία προς κάθε κατεύθυνση. Φυσικά αν μετρήσει κανείς τα τηλεοπτικά λεπτά , τις εκπομπές, τα άρθρα, τους τίτλους των εφημερίδων (κάντε μια έρευνα στο διαδίκτυο) με ανθελληνικό χαρακτήρα, θα βρει πως είναι χιλιάδες και υπερτερούν κατά πολύ οποιοδήποτε άλλο κράτος και θέμα αν και από την Ελλάδα η Αλβανία, ιστορικά, έχει βρει μόνο καλό. Η αχαριστία στο μεγαλείο της!!!!

4) Εκφοβίζουν, φιμώνουν τον ελεύθερο λόγο είτε προέρχεται από ΜΜΕ που ανήκουν στην ελληνική μειονότητα είτε από αλβανούς που εκφράζονται θετικά προς την Ελλάδα βάζοντας τους την ετικέτα "προδότες", "πληρωμένους" κ.α.

Τα μειονοτικά ΜΜΕ προβάλλονται ως ακραία, κατηγορούνται ως όργανα του Ελληνικού Κράτους και πως χρηματοδοτούνται από αυτό, αν και συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο αφού αυτά αποτελούν ελεύθερα όργανα έκφρασης του λόγου των ελλήνων της Αλβανίας και βασίζονται κυρίως σε εθελοντική εργασία. Μάλιστα άτομα που γράφουν ή συμμετέχουν στις σελίδες αυτές έχουν διαπομπευτεί δημόσια, έχουν εκφοβισθεί με άρθρα γεμάτα ψεύδη ή με διακριτικές επισκέψεις αστυνομικών με πολιτικά στα σπίτια τους.

5) Ακόμη και οι εκπομπές με σατιρικό χαρακτήρα, τακτικά, με διάφορους τρόπους, κάνουν ανθελληνική προπαγάνδα, ταΐζοντας ον ακραίο εθνικισμό.

Υπάρχουν όμως και παράπλευροι άξονες που ενισχύουν την ανθελληνική και αντι-ορθόδοξη προπαγάνδα. Η ίδια η εκπαίδευση στα σχολεία με τα βιβλία της ιστορίας και της αλβανικής γλώσσας που είναι γεμάτα από αρνητική γλώσσα προς την Ελλάδα και οτιδήποτε έχει σχέση με αυτήν μαθαίνοντας στα παιδιά χοντρά ψεύδη με αβάσιμα ιστορικά στοιχεία ή ημιαλήθειες έχοντας ελάχιστες θετικές αναφορές.

Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι το απύθμενο μίσος που εκφράζεται από μεγάλο μέρος της κοινωνίας ιδιαίτερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν διαβάσει κανείς τα σχόλια σε οποιοδήποτε άρθρο που έχει σχέση με την Ελλάδα θα φρίξει και θα καταλάβει πως η κατάσταση είναι σχεδόν μη αναστρέψιμη.

Σκεφτείτε τώρα όλα τα παραπάνω και βάλτε τον εαυτό σας στην θέση των Ελλήνων που ζουν στην Αλβανία.

Αυτό το συνεχόμενο, καθημερινό ψυχολογικό μπούλινγκ εκφοβίζει, τρομοκρατεί, προκαλεί, οδηγεί στην αφομοίωση, στην διχόνοια, σε επανάσταση ατομική γιατί η συλλογικότητα έχει χαθεί.

Ενώ η Ελλάδα, απλά, αγναντεύει ελπίζοντας πως θα πνιγούν και οι τελευταίες φωνές μας υποβοηθώντας το μπούλινγκ προς την Εθνική Ελληνική Μειονότητας είτε "γλύφοντας" τους αλβανούς διπλωματικά είτε στέλνοντας ανίκανους ή στην καλύτερη αδιάφορους διπλωμάτες που ελέγχονται πλήρως από τους αλβανούς και δεν ασκούν διπλωματία υπέρ των ελλήνων της Αλβανίας.

Όπως μπορείτε να συμπεράνετε ο Κ Κατσίφας ήταν από αυτούς, τους συμπατριώτες μας, που δεν άντεξε το μπούλινγκ και επαναστάτησε κατ΄ αυτό το τρόπο, όπως άλλοτε κάποιος επαναστατεί γράφοντας, προσβάλλοντας και κατηγορώντας, κάποιες φορές υπερβάλλοντας, για την αδικία που του γίνεται για τις βασικές του ελευθερίες.

Όλοι όσοι τις τελευταίες μέρες στο δημόσιο διάλογο που προκλήθηκε στην Αλβανία, ονομάζουν ακραίο τον Κωνσταντίνο είναι αυτοί που τον οδήγησαν να αντιδράσει ακραία,γιατί υπέστη, όπως πολλοί από μας, συνεχόμενο μπούλινγκ από αυτούς τους ακραίους, τα βουβά θύματα των οποίων είναι πολλά και αυτό θα το καταλάβουμε όταν ο ελληνισμός της περιοχής θα είναι απλά ένα φολκλορικό στοιχείο και μακρινή ανάμνηση κάποιων που ζούσαν κάποτε εδώ. Αυτή η στιγμή θα έρθει δυστυχώς σύντομα.

Βεβαίως κατανοούμε και τα αισθήματα κατωτερότητας, τα ψυχολογικά προβλήματα ενός μέρους του λαού που έζησε μια άγρια αθεϊστική δικτατορία που τους άφησε χωρίς ταυτότητα, ιδανικά, αρχές, αρετές και ανίκανους να διαχειριστούν την ελευθερία. Κατανοούμε επίσης και την ζήλεια και το παθητικό μίσος που προέρχεται από τα παραπάνω. Αλλά δεν κατανοούμε πως δεν καταλαβαίνουν πως σπέρνοντας μίσος με στόχο, την διαφύλαξη από την φυσιολογική αφομοίωση των αλβανών που ζουν στην Ελλάδα και συγχρόνως την τρομοκράτηση και εξαφάνιση των ελλήνων στην Αλβανία, είναι οικτρά πλανεμένοι.

Το μίσος φέρνει μίσος και άλλα ακραία αποτελέσματα.

Πελασγός Κορυτσάς

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ήταν κι αυτός …”εξτρεμιστής”; Ο απέραντος ωχαδερφι...
Η Ζωή και ο Θάνατος ενός Έλληνα στην Αλβανία

Σχετικά άρθρα