Όταν οι Βορειοηπειρώτες θα αποτελούν πια παρελθόν

Όταν οι Βορειοηπειρώτες θα αποτελούν πια παρελθόν

Σφοδρές οι εξελίξεις και τα γεγονότα που αφορούν το τελευταίο διάστημα την Βόρειο Ήπειρο σε όλο της το φάσμα. Είτε είναι περιστατικά που συμβαίνουν λόγω της επίσημης ελληνικής αναλγησίας, είτε είναι δυσκολίες που εντείνονται στη γενικευμένη πραγματικότητα ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα με όλα αυτά, η ελληνική πολιτεία βρίσκεται αντιμέτωπη με γεωστρατηγικά, πολιτικά και κοινωνικά αν μη τι άλλο κινήματα, που έρχονται να καταστήσουν σαφές πως το νεοελληνικό κράτος εξαρχής ακολουθεί λάθος το μονοπάτι της προόδου. Ενώ οι Βορειοηπειρώτες ως μέλη μιας διπλής κοινωνίας (αλβανικής και ελληνικής) θα πρέπει να βρουν από μόνοι τους τη «φόρμουλα» που θα τους βγάλει από τον όλεθρο, ή απλά να καταλήξουν να αποτελούν τους τελευταίους πρόσφυγες στην ιστορία του ελληνικού έθνους.

Οι πρόσφατες μαζικές αντιδράσεις πολλών βορειοηπειρωτικών φορέων, επιδιώκουν να στηρίξουν τον γηγενή ελληνικό πληθυσμό στην γη του, απαριθμώντας σε σταθερή συχνότητα όλα του τα προβλήματα. Ενώ όσον αφορά την καταπίεση που υφίσταται, δεν απορρέει μόνον από την αυταρχική εκτουρκισμένη – σταλινοποιημένη (πρώην και νυν) Αλβανία, αλλά και απ' τη διαχρονική επιμονή του ελληνικού κράτους, να παραμελεί τις μειονότητες που ανέκαθεν πάσχιζαν να ενταχθούν στον εθνικό κορμό. Υπό αυτή την οπτική καθίσταται σαφές ότι οι Βορειοηπειρώτες δεν μισούν την Αλβανία, παρά ποθούν διακαώς την μητέρα πατρίδα και γι' αυτό ιδρύουν τα δικά τους δημοκρατικά και διόλου ρατσιστικά, σωματεία.

Όταν δε θα υπάρχει πια ο ελληνικός πληθυσμός στην Βόρειο Ήπειρο, τότε η Ελλάδα ίσως κατανοήσει ένα ακόμη σφάλμα της. Εάν όλα συνεχίσουν ως έχει, τότε η αντικατάσταση του εκεί ελληνικού πληθυσμού, θα θυμίζει τις ανταλλαγές των ελληνικών πληθυσμών που διαπράχθηκαν στο παρελθόν, αφήνοντας την Ελλάδα καταντροπιασμένη στα ίδια της τα παιδιά. Μόνο που τώρα η «ανταλλαγή» επιτυγχάνεται αργά και σταθερά, μέχρι να εμφανιστεί η σύγχρονη ημισέληνος του ερντογανικού επεκτατισμού στα βόρεια σύνορα του ελληνικού κράτους.

Η απειλή δεν είναι μια υπόθεση που απλώς αναφέρεται στα γεωπολιτικά άρθρα των ημερών μας. Η προμελετημένη εγκατάσταση ισλαμικών πληθυσμών στα εδάφη όπου τώρα ζουν οι Βορειοηπειρώτες, φαίνεται πως πάει πια να γίνει βεβαιότητα… Κι όλα αυτά με τις ευλογίες της Ελλάδος!

Ο Στοχαστής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου