Τα νεα δεδομένα της δολοφονίας του Κατσίφα και η παρουσία του Έλληνα υφΥΠΕΞ

Τα νεα δεδομένα της δολοφονίας του Κατσίφα και η παρουσία του Έλληνα υφΥΠΕΞ

Στον απόηχο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στα Τίρανα, στις ελληνοαλβανικές σχέσεις έρχονται να προστεθούν και νέα δεδομένα, τα οποία μπορούν να προβάλουν όλο και πιο ξεκάθαρα τις συνθήκες στις οποίες διαβιοί ο βορειοηπειρωτικός ελληνισμός.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των αλβανικών αρχών για εκσυγχρονισμό και αλλαγή σελίδας στα δικαιώματα των μειονοτήτων της χώρας, η κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τείνει να μοιάζει με την εποχή του χοτζικού ολοκληρωτισμού. Και σα να μην έφτανε αυτό, μερικά ελληνικά «παπαγαλάκια» συνεχίζουν να λασπολογούν τη μνήμη του εκλιπόντος εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα, για τον οποίο εδώ και δύο χρόνια δεν έχει εκδοθεί το επίσημο πόρισμα ως προς τις συνθήκες της δολοφονίας του.

Ειδικότερα, η συνέντευξη στην οποία προχώρησε ο γαμπρός του Βαγγέλης Σακελλαράκης στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA, σχετικά με την κακοποίησή του μία ημέρα πριν την εκτέλεση, φέρνουν στο φως ένα καλά οργανωμένο σύστημα, το οποίο ασκεί συντονισμένη τρομοκρατία στους «ενοχλητικούς» Έλληνες της Αλβανίας. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο εκατοντάδες «μη συμμορφωμένοι» Έλληνες απομονώνονται από την πολιτεία μιας και η δικαιολογημένη απαίτηση των δικαιωμάτων τους δε συμβαδίζει με την δήθεν εκσυγχρονισμένη Αλβανία.

Άραγε η χθεσινή παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Βλάση στο μνήμα του Κ. Κατσίφα, εκτός από αξιοπρόσεκτη και ενθαρρυντική, είναι σε θέση να λύσει μια για πάντα την υπόθεση, αποτίοντας φόρο τιμής και απαιτώντας από τις αρχές της γείτονος το πόρισμα;

Εάν ναι, τότε το μέλλον των Ελλήνων σε ολόκληρη την Αλβανία, θα είναι όντως ευοίωνο!

Ο Ανταποκριτής

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου