Σκηνή τρόμου στο Σίδνεϊ: Αιρετικός επίσκοπος μαχαιρώθηκε σε ζωντανή μετάδοση 6 φορές (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκηνή τρόμου στο Σίδνεϊ: Αιρετικός επίσκοπος μαχαιρώθηκε σε ζωντανή μετάδοση 6 φορές (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια αιματηρή επίθεση σε Ορθόδοξη Εκκλησία στο Wakeley, Σίδνεϊ, σόκαρε την κοινότητα και προκάλεσε ένταση με την αστυνομία. Ο Επίσκοπος Mar Mari Emmanuel, ηγέτης υπερσυντηρητικής αίρεσης Ασσυρίων Ορθοδόξων, δέχτηκε μαχαιριές κατά τη διάρκεια λειτουργίας στην εκκλησία Christ The Good Shepherd. Η επίθεση, που καταγράφηκε σε ζωντανή ροή, δείχνει τον Mari να μαχαιρώνεται έξι φορές.

Στη συνέχεια, ξέσπασε χάος, με πλήθος και αστυνομία να συγκρούονται. Τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν, αλλά κανένας σοβαρά. Ο δράστης συνελήφθη και η αστυνομία ερευνά.

Ο Mari, γνωστός για τα κηρύγματά του κατά του COVID-19, εμβολίων, LGBTQ, Αμερικής και Ρωσίας, ηγείται μίας ακμάζουσας αίρεσης με εκατοντάδες χιλιάδες οπαδούς στα social media. Η εκκλησία του στο Wakeley φιλοξενεί αγγλικές και ασσυριακές λειτουργίες, μελέτες και νεανικές δραστηριότητες.

Η επίθεση πυροδότησε έντονες αντιδράσεις. Εκατοντάδες αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο, ενώ η περιοχή αποκλείστηκε. Το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Liverpool έκλεισε προληπτικά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου