Το SPAK συλλαμβάνει το δεξί χέρι της αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης

Το SPAK συλλαμβάνει το δεξί χέρι της αντιπροέδρου της αλβανικής κυβέρνησης

Ο Εργκίς Μπερμπέρι, επικεφαλής της Αλβανικής Οδικής Αρχής και ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες της Υπουργού Υποδομών και Ενέργειας, ταυτόχρονα αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Μπελίντα Μπαλούκου, τέθηκε υπό κράτηση.

Παρόλο που σπάνια εμφανιζόταν πλέον στο προφίλ της Μπαλούκου στα social media, ο Μπερμπέρι ήταν πάντα παρών στις οδικές επιθεωρήσεις πλάι της, ενημερώνοντάς την για την πρόοδο σε έργα όπως ο Μεγάλος Δακτύλιος των Τιράνων, ο δρόμος Arbër, η σήραγγα Λογαρά και άλλα σε όλη τη χώρα.

Χθες το βράδυ, ο Μπερμπέρι, μαζί με δύο επιχειρηματίες φίλους του, συνελήφθησαν μετά από έφοδο στο διαμέρισμά τους, όπου βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και πίνακες ζωγραφικής αξίας χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα του SPAK ξεκίνησε τις προηγούμενες εβδομάδες, εστιάζοντας στην πώληση μιας εταιρείας το 2018. Υπάρχουν υποψίες για εικονική μεταβίβαση με σκοπό την αποφυγή σύγκρουσης συμφερόντων, καθώς ο Μπερμπέρι ετοιμαζόταν να διοριστεί σύμβουλος στο Υπουργείο Υποδομών και Ενέργειας.

Ενώ η έρευνα εστιάζει στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μπερμπέρι, μένει αναπάντητο το ερώτημα εάν η διαφθορά στα οδικά έργα, ένας από τους πιο προβληματικούς τομείς της Αλβανίας, θα αγγίξει και την ίδια την Υπουργό Μπαλούκου.

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγους μήνες, το SPAK συνέλαβε τον Ταουλάντ Τούσα, δεξί χέρι του Δημάρχου Τιράνων, Έριον Βελιάι, για διαφθορά στο αποτεφρωτήριο Τιράνων. Ο Βελιάι υπερασπίστηκε δημοσίως τον Τούσα, ενώ η αντίδραση της Μπαλούκου στην τωρινή σύλληψη του Μπερμπέρι παραμένει άγνωστη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου