Βοστώνη: Το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρνει την Ελλάδα στην Αμερική

Βοστώνη: Το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρνει την Ελλάδα στην Αμερική

Το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» θα διοργανωθεί στη Βοστώνη από 28 Μαΐου έως και 2 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Maliotis Cultural Center (campus of Hellenic College Holy Cross at 50 Goddard Avenue) στο Brookline.

Το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο «Η διάδοση και η διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια της Αμερικής».

Η Νικολέτα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Ιδρύτρια και Επιστημονικώς Υπεύθυνη του Έργου και καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος».

«Είναι μια γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό πολιτισμό, την ελληνική γλώσσα και τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Άρα αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους δημοσιογράφους και τους ανθρώπους, που ενδιαφέρονται για την δια βίου μάθηση. Κυρίως όμως φέτος αφορά την ελληνική ομογένεια αφού θα απευθυνθούμε στους Έλληνες της διασποράς για να συζητήσουμε μαζί τους για την ελληνική γλώσσα και βεβαίως για τα επιτεύγματα σε ό,τι αφορά τη διάδοση και τη διάσωσή της», ανέφερε μεταξύ άλλων η Νικολέτα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη.

ertnews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου