Νέο ρεκόρ για το λιμάνι Θεσσαλονίκης: Φιλοξενεί το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων!

Νέο ρεκόρ για το λιμάνι Θεσσαλονίκης: Φιλοξενεί το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων!

Σήμερα το πρωί, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκε με ενθουσιασμό το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει φιλοξενήσει ποτέ του. Το Apl Detroit, ένα κολοσσιαίο πλοίο κατασκευής 2014 και σημαίας Σιγκαπούρης, έκανε την εμφάνισή του, εντυπωσιάζοντας με τα 328,2 μέτρα μήκους του και την εκπληκτική χωρητικότητα 9.326 TEUs. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος του κατορθώματος, ας λάβουμε υπόψη ότι η χωρητικότητά του αγγίζει σχεδόν το 40% μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο πλοίο έχει ελλιμενιστεί στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού έως σήμερα.

Ξεκινώντας το ταξίδι του στις 27 Μαρτίου από το λιμάνι της Αλεξάνδρειας, το Apl Detroit αναμένεται να ολοκληρώσει την πορεία του στις 12 Ιουνίου με τελικό προορισμό τη Νότια Κορέα. Η άφιξή του σηματοδοτεί ένα νέο ρεκόρ δυναμικότητας για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας πίσω του το MSC Stella, το οποίο με 304 μέτρα μήκους και 6.724 TEUs χωρητικότητα, κατείχε μέχρι πρότινος τον τίτλο του "μεγαλύτερου".

Αξίζει να σημειωθεί πως η άφιξη του Apl Detroit δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός. Συνδέεται άμεσα με τις σημαντικές επενδύσεις που υλοποιούνται στο λιμάνι, με έμφαση στην επέκταση του έκτου προβλήτα. Η επένδυση αυτή, με εκτιμώμενο αρχικό προϋπολογισμό 130 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί τη μεγαλύτερη από τις δεσμευτικές επενδύσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και στοχεύει στην αύξηση της χωρητικότητας του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων.

Με την ολοκλήρωση του έργου, το λιμάνι θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί πλοία-κολοσσούς, χωρητικότητας έως και 24.000 TEUs, θέτοντας τη Θεσσαλονίκη σε ακόμα πιο δυναμική θέση στον χάρτη της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου