Νέο νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Αλβανία

Νέο νομοσχέδιο για τον θαλάσσιο τουρισμό στην Αλβανία

Σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ασφάλειας και τυποποίησης των υπηρεσιών, το Υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος προωθεί αλλαγές στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, όλοι οι φορείς που προσφέρουν θαλάσσιες δραστηριότητες για τουριστικούς σκοπούς θα οφείλουν να πιστοποιηθούν.

Η πιστοποίηση, η οποία παλαιότερα απαιτούσε άδεια τουριστικού φορέα, θα διενεργείται πλέον ανεξάρτητα, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των θαλάσσιων τουριστικών δραστηριοτήτων.

Στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η διασφάλιση υψηλών προτύπων ασφαλείας για τους τουρίστες.

Η πρωτοβουλία έρχεται σε απάντηση στα θλιβερά περιστατικά που έχουν λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, τα οποία σχετίζονται με την έλλειψη ασφαλών πρακτικών και την ανεπαρκή πιστοποίηση φορέων θαλάσσιου τουρισμού.

Η πιστοποίηση θα εστιάζει στην ύπαρξη κατάλληλου εξοπλισμού, στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και στην επαρκή εκπαίδευση του προσωπικού.

...

Στελέχη του δημαρχείου και της αστυνομίας Χιμάρας στο εδώλιο για τον θάνατο επτάχρονου κοριτσιού από σκάφος

Η Εισαγγελία Αυλώνας ολοκληρώνει την έρευνα για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα τον περσινό Αύγουστο στη Χιμάρα, όπου η ανήλικη Jonada Avdia έχασε τη ζωή της. Ως κατηγορούμενοι, εκτός από τον οδηγό τ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου