Έργα σε Αλβανία και Σερβία - Ο Κούσνερ απαντά στις κατακρίσεις: «Ακολούθησα το νόμο»

Έργα σε Αλβανία και Σερβία - Ο Κούσνερ απαντά στις κατακρίσεις: «Ακολούθησα το νόμο»

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και άλλη μια εξέχουσα προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής, έχει βάλει στο μάτι τα Βαλκάνια με σχέδια για 3 μετασχηματιστικά έργα στην Αλβανία και τη Σερβία.

...

Έργα του Κούσνερ στην Αλβανία: Δημοκρατικοί γερουσιαστές κατηγορούν για μεγάλη διαφθορά

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Robert Garcia, κατηγόρησε δημοσίως τον Τζάρεντ Κούσνερ για άμεση διαφθορά λίγο μετά το δημοσίευμα των ειδήσεων για τα τουριστικά έργα του Κούσνερ στην ...
Η επιδρομή του Kushner στην περιοχή έρχεται καθώς η εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Affinity Partners με έδρα το Μαϊάμι συμμετέχει σε προηγμένες επενδυτικές συζητήσεις που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, ελπίζοντας να αναδιαμορφώσει το τοπίο του τουρισμού και των ακινήτων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Μεταξύ των φιλόδοξων έργων είναι η μετατροπή του νησιού Σαζάν στην Αλβανία, που κάποτε ήταν στρατιωτικό προπύργιο, σε μια πολυτελή κοινότητα οικολογικού θέρετρου της επωνυμίας Aman.

«Η ικανότητα ανάπτυξης 3 μιλίων όμορφης ακτογραμμής και ενός νησιού 1400 στρεμμάτων στην καρδιά της Μεσογείου είναι μοναδική. Το νερό είναι κρυστάλλινο, όπως οι Μαλδίβες. Είναι όμορφο. Οι παραλίες είναι απίστευτες και είναι μόνο ένα από αυτά τα ιδιαίτερα μέρη», είπε ο Κούσνερ στην The Post.

Μαζί με τους φίλους του Ric Grenell, τον πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στη Γερμανία, και τον προγραμματιστή της Νέας Υόρκης Asher Abehsera, ο Kushner έχει προσελκύσει τον αναπτυσσόμενο τουριστικό τομέα της Αλβανίας, ενισχυμένος από την ταχεία ανάπτυξή του και τη διεθνή αναγνώριση.

...

Οι πρώτες εικόνες από το επενδυτικό έργο που ετοιμάζει ο γαμπρός του Τραμπ στον Αυλώνα

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αποκάλυψε μερικές από τις εικόνες των έργων που προτίθεται να επενδύσει στην Αλβανία. Μέσω του λογαριασμού του σ...

Η γοητεία των Βαλκανίων εκτείνεται πέρα από την Αλβανία, καθώς η Affinity στοχεύει σε ένα άλλο εγχείρημα στην πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι.

Εδώ, ο Κούσνερ σχεδιάζει να αναζωογονήσει έναν ιστορικό χώρο που έμεινε άδειος από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ το 1999, οραματιζόμενος ένα πολυτελές ξενοδοχείο, χώρο λιανικής και περισσότερες από 1.500 κατοικίες. Και δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί ο Κούσνερ θα ήθελε ένα κομμάτι από αυτή την πίτα.

Ένα άρθρο των New York Times ανέδειξε το Βελιγράδι ως «τη νέα πρωτεύουσα του κοκτέιλ της Ευρώπης». «Υπάρχει επίσης η ιστορική σημασία του κτιρίου», εξήγησε ο Κούσνερ. «Το να το μετατρέψεις από μια στιγμή θλίψης σε ορόσημο που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και εισόδημα για την πόλη είναι κάτι συναρπαστικό να συμμετέχεις».

Τα εγχειρήματα του Κούσνερ συνδυάζονται με τον ευρύτερο οικονομικό μετασχηματισμό της περιοχής. Δεν πρόκειται όμως μόνο για το δέλεαρ των αμμωδών παραλιών και των καταγάλανων νερών. Καθώς η Affinity αναλαμβάνει αυτές τις τολμηρές πρωτοβουλίες, ο Kushner γνωρίζει τις δυνατότητές τους να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη στην περιοχή, γεννώντας πιθανώς μια άλλη εστία τουρισμού και επενδύσεων.

«Δεν θα είναι μυστικό για πολύ ακόμη», είπε ο Κούσνερ. Βρισκόμενο ακόμα στα αρχικά στάδια ανάπτυξης, δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν αυτά τα έργα. Ένα προσχέδιο της συμφωνίας που δόθηκε στους Times αποκάλυψε ότι η σερβική κυβέρνηση θα παραχωρούσε στον Κούσνερ 99 χρόνια δωρεάν μίσθωση και πρόσβαση για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου, συγκροτήματος διαμερισμάτων και μουσείου στον ιστορικό χώρο.

Αλλά η απόφαση του Κούσνερ να επενδύσει στο Βελιγράδι δεν ήρθε ακριβώς από το πουθενά. Το 2013, δύο χρόνια πριν αρχίσει να εργάζεται για να είναι υποψήφιος για πρόεδρος, ο Τραμπ μίλησε σε ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος της Σερβίας για το όραμά του να χτίσει ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη χώρα.

Εκπρόσωποι της «Οργάνωσης Τραμπ» ταξίδεψαν στο Βελιγράδι για να αξιολογήσουν τη χώρα. Ωστόσο, το έργο απέτυχε να υλοποιηθεί πριν από την εκλογή του Τραμπ το 2016. Μετά την ορκωμοσία του, υποσχέθηκε να σταματήσει να ξεκινά οποιαδήποτε νέα διεθνή επιχειρηματικά εγχειρήματα. Μετά την αποχώρησή του από την κυβέρνηση, ο Κούσνερ ίδρυσε την Affinity, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που έχει συγκεντρώσει περιουσιακά στοιχεία 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία εξασφάλισε σημαντική υποστήριξη από επενδυτές της Μέσης Ανατολής, ιδίως λαμβάνοντας περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας. Ο Κούσνερ υπερασπίστηκε τη χρηματοδότηση κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής στο Μαϊάμι που χρηματοδοτήθηκε από την εταιρεία μέσων ενημέρωσης Axios τον περασμένο μήνα, λέγοντας ότι ακολούθησε όλους τους νόμους και τους ηθικούς κανόνες.

«Αν με ρωτάτε για τη δουλειά που έχουμε κάνει στον Λευκό Οίκο, στους επικριτές μου, αυτό που λέω είναι ότι κάθε απόφαση που λάβαμε ήταν προς το συμφέρον της Αμερικής», είπε ο Κούσνερ. Επιπλέον, το Affinity διερευνά επενδυτικές ευκαιρίες σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα κέντρα δεδομένων και η τεχνητή νοημοσύνη.

Γνωστός για τη συμμετοχή του στις Συμφωνίες του Αβραάμ, οι οποίες διευκόλυναν την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ του Ισραήλ και πολλών αραβικών εθνών το 2020, ο Κούσνερ έχει κάνει γνωστή την πρόθεσή του να μην επιστρέψει σε μια πιθανή κυβέρνηση Τραμπ εάν ο υποψήφιος Ρεπουμπλικανός κερδίσει τις επόμενες προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

...

New York Times: O Jared Kushner κοντά στην ολοκλήρωση έργων ακινήτων στην Αλβανία και τη Σερβία

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τζέι Τραμπ, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει ολοκληρώσει μεγάλες συμφωνίες ακίνητης περιουσίας στην Αλβανία και τη Σερβία. Αυτό αποτελεί το πι...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου