Απονομή τίτλου Επιτίμου Γερουσιαστή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας επιστημών και τεχνών στον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Απονομή τίτλου Επιτίμου Γερουσιαστή της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας επιστημών και τεχνών στον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο

Σε μία λαμπρά εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Σαλτσμπούργκ, στην Αυστρία, τιμήθηκε το Σάββατο, 2 Μαρτίου, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιος. Συγκεκριμένα, οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, του απένειμαν και επισήμως την διάκριση του Επιτίμου Γερουσιαστή (Honorary Senator) του Ιδρύματος.

Πρόκειται για μία ακόμη σπουδαία διάκριση του διαδεκριμένου αυτού ορθοδόξου Προκαθημένου, από ένα τόσο σημαντικό στον ευρωπαϊκό χώρο πνευματικό ίδρυμα, τόσο για την προσφορά του μέσα από την ιεραποστολή στον άνθρωπο, όσο και για το συνολικό του ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών ιδρύθηκε το 1990 με τη μορφή του μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού φορέα και παρ όλο το σύντομο χρόνο δράσης της, έχει καταστεί σε ένα κέντρο σπουδαίας προσφοράς στην ευρωπαϊκή ιδέα, την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, την ανάδειξη προσωπικοτήτων που ιδιαίτερα συμβάλουν στην κοινωνική εξέλιξη και τη διάσταση του ανθρωπισμού.

Η σημερινή βράβευση και διάκριση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου έχει σημασία για όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία και τον Ορθόδοξο πλήρωμα, καθώς στην ουσία αναδεικνύει το ρόλο της Ορθοδοξίας στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος σε όλη του την πορεία αγωνίστηκε και εργάστηκε διαχρονικά σε όλο το πλάτος του ευρωπαϊκού στερεώματος για την ειρηνική συνύπαρξη στη μεταπολεμική Ευρώπη και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των λαών και εθνών της.

Πηγή:orthodoxianewsagency.gr

Το Doomsday Clock της ιδιαίτερης πατρίδας μας
Σπέκουλα για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη