Αύριο η δίκη του Γκόρου στο Ειδικό Δικαστήριο

Αύριο η δίκη του Γκόρου στο Ειδικό Δικαστήριο

Στο Ειδικό Δικαστήριο GJKKO θα παρουσιαστεί αύριο ο ασκών καθήκοντα δημάρχου Χιμάρας Γκέργκι Γκόρο, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο μετά από αίτημα της Ειδικής Εισαγγελίας SPAK, όπου θα εξακριβωθούν τα μέτρα ασφαλείας και θα ανακριθεί.

...

Μπερίσα: Ο Γκόρος θύμα της Olta Xhaçka

Ο αρχηγός της αλβανικής αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα, αναφέρθηκε στη σύλληψη του εν ενεργεία δημάρχου Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο Γκόρο, αποκαλώντας τον θύμα της πρώην υπουργού Olta Xhaçka. Ο Μπερίσα τόνισ...
Η συνεδρίαση αναμενόταν να διεξαχθεί σήμερα, αλλά η δικαστής Rudina Palloj αποφάσισε να γίνει αύριο στις 11:30. Στη συνεδρίαση αυτή θα εξακριβωθούν τα μέτρα ασφαλείας για τους άλλους 4 κατηγορούμενους, δύο εκ των οποίων καταζητούνται ακόμη.

Από το Σάββατο 23 Μαρτίου, ο Γκόρος έχει μεταφερθεί στο μπλοκ ασφαλείας στα Τίρανα, από όπου θα συνοδευτεί για να σταλεί στο δικαστήριο. Η σύλληψη του εν ενεργεία δημάρχου έγινε ενώ βρισκόταν σε μπαρ της Χιμάρας παρέα με κάποιους φίλους του, λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση που έλαβε το Ειδικό Δικαστήριο.

Ο Γκόρο κατηγορείται ότι καταχράστηκε το αξίωμά του σε δύο περιπτώσεις. Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με το SPAK, ο Γκόρος μαζί με τον Διευθυντή Προστασίας και Διαχείρισης Περιουσιών του Αυλώνα (ASHK), Jerasimo Bashi, διαβίβασαν σε άλλα ιδρύματα πλαστά έγγραφα για ακίνητο άνω των 5.500 τετραγωνικών μέτρων στους Δρυμάδες, χωρίς να προβούν σε επαληθεύσεις, που οδήγησαν στην εγγραφή κρατικής περιουσίας υπέρ ιδιωτών.

Ακόμη και στη δεύτερη υπόθεση και οι δύο, παραπεμφθέντες στην Εισαγγελία, έχουν γράψει έκταση αγροτικής έκτασης άνω των 5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, επάλληλά της σε άλλο ακίνητο ιδιοκτησίας του Δημοσίου.

Ο πρώην διευθυντής της ASHK, Bilbil Aliaj, και ο πρώην δικηγόρος σε αυτό το ίδρυμα, Vezir Gjikoka, έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό.

Σχετικά με τον Mehilli, το SPAK αναφέρει ότι έχει χρησιμοποιήσει πλαστά έγγραφα και έντυπα περισσότερες από μία φορές, γεγονός που οδήγησε στην αρχική καταχώριση στο όνομα Foto Mehilli της γεωργικής έκτασης 5512 τ.μ. στους Δρυμάδες.

Μετά την εγγραφή του ακινήτου στο όνομα των κληρονόμων, συμπεριλαμβανομένων των υπό έρευνα πολιτών, προχώρησε στην εγγραφή του ακινήτου στο όνομα της ιδιωτικής εταιρείας με εκπρόσωπο τον Artan Gaci, αποφέροντας και το αθέμιτο όφελος στον Mehilli που κατηγορείται για πλαστογραφία εγγράφων.

Ο Gaci αγόρασε τη γη για να επενδύσει, ενώ δεν γνώριζε πώς είχε ωφεληθεί από τον Mëhilli, μέσω πλαστογραφίας. Η αναφορά για την υπόθεση αυτή έγινε από τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη.

...

Ντούλες για τη σύλληψη του Γκόρου: Κινήσεις μαριονέτας από τον Ράμα

Από την Κορυτσά, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες σχολίασε τη σύλληψη του διορισμένου δημάρχου Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, ως κίνηση του Ράμα. Σύμφωνα με τον Ντούλε, πρόκειται για «κινήσεις μαριονέτας...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου