Ντούλες για τη σύλληψη του Γκόρου: Κινήσεις μαριονέτας από τον Ράμα

Ντούλες για τη σύλληψη του Γκόρου: Κινήσεις μαριονέτας από τον Ράμα

Από την Κορυτσά, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες σχολίασε τη σύλληψη του διορισμένου δημάρχου Χιμάρας, Γκέργκι Γκόρο, ως κίνηση του Ράμα.

Σύμφωνα με τον Ντούλε, πρόκειται για «κινήσεις μαριονέτας σε θέατρο σκιών που επιδιώκουν να δυναμώσουν τον Ράμα στη Χιμάρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο νόμος, το σύνταγμα, η ευρωπαϊκή σύμβαση πρέπει να γίνονται σεβαστά στην Αλβανία και ότι είναι ανεξίτηλη κηλίδα για ένα κράτος δικαίου να κρατά τον Φρέντη Μπελέρη στη φυλακή.

Ο Ντούλες χαρακτήρισε τη σύλληψη του Γκόρο ως πολιτική κίνηση που ενορχηστρώθηκε από τον μαέστρο Έντι Ράμα, περιγράφοντας τον Γκόρο ως θύμα του παιχνιδιού του Αλβανού πρωθυπουργού.

«Αυτές είναι οι κινήσεις του πρωθυπουργού Ράμα, κινήσεις που δεν μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν γιατί όλοι γνωρίζουν ότι είναι κινήσεις μαριονετών στη σκηνή του θεάτρου σκιών που προσπαθεί να στήσει ο Έντι Ράμα στη Χιμάρα. Η ουσία του θέματος είναι μία και μοναδική, στη Δημοκρατία της Αλβανίας θα τηρηθεί το σύνταγμα, ο νόμος, οι ευρωπαϊκές συμβάσεις στις οποίες η χώρα είναι συμβαλλόμενο μέρος, θα γίνουν μέρος του καθημερινού σεβασμού των δικαιωμάτων των πολιτών αυτής της χώρας; Είναι μια ανεξίτηλη κηλίδα για την τάξη, το κράτος δικαίου, το κράτος που μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε και τη δημοκρατία, η κράτηση του κ. Μπελέρη για 11 μήνες χωρίς στοιχεία, επιχειρήματα ή αποδείξεις. Επομένως, το θέμα είναι πολύ απλό, το συντομότερο δυνατόν, ο Μπελέρης θα πρέπει να ορκιστεί γιατί δεν υπάρχει νομικό εμπόδιο για μια τέτοια εξέλιξη, να αναλάβει τα καθήκοντά του και ταυτόχρονα η Χιμάρα χρειάζεται μια συνολική διαφάνεια στους νόμους με το θέμα των περιουσιών και κυρίως με αυτούς που έχουν ωφεληθεί από το νόμο των στρατηγικών επενδύσεων», είπε ο Ντούλες.

Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ έκανε αυτές τις δηλώσεις από την Κορυτσά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμήν της 25ης Μαρτίου.

...

Η προφυλάκιση Γκόρου ανοίγει τον δρόμο για τον Τάβο

Ανακοίνωση Δημοτικών Συμβούλων αντιπολίτευσης του δήμου Χιμάρας Όλα έχουν την εξήγησή τους. Η σκέψη του Ράμα να ορίσει δήμαρχο Χειμάρρας τον παλαιό σοσιαλιστή βουλευτή και καταγόμενο απ...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου