Διαψεύδει τα σενάρια παραίτησης του ο Γκόρος - Ζητείται ο αντικαταστάτης του

Διαψεύδει τα σενάρια παραίτησης του ο Γκόρος - Ζητείται ο αντικαταστάτης του

Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε από χθες για παραίτηση του διορισμένου δημάρχου Χιμάρας, Γιώργου Γκόρου, σε συνέχεια των πρόσφατων δηλώσεων Ράμα πως σύντομα θα τον πάψει από τα καθήκοντά του.

Σήμερα, ο ίδιος ο Γκόρος έβαλε φρένο στα σενάρια καθώς σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό News24 δήλωσε πως παραμένει στο πόστο του, φυσικά μέχρι νεωτέρας διαταγής από τον Ράμα.

Όπως δήλωσε ο Ράμα σε ανάρτησή του την περασμένη Πέμπτη, θα δρομολογήσει την διακοπή της θητείας του χαμένου υποψηφίου, Γιώργου Γκόρου σε μια προσπάθεια να δώσει λύση στο αδιέξοδο που δημιουργείται από την μη έγκριση άδειας στον Μπελέρη να ορκιστεί. Για να συμβεί όμως αυτό, πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία εύρεσης νέου υπηρεσιακού δημάρχου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μπορεί να μην έχει καταγωγή από τη Χιμάρα.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Νίκου Μελέτη στο Πρώτο Θέμα, στο τραπέζι έχουν πέσει ήδη τα παρακάτω ονόματα:

  • Βαγγέλης Τάβος - Πρώην βουλευτής Αργυροκάστρου με το LSI, με καταγωγή από τους Γιωργουτσάτες Δρόπολης
  • Ιλίρ Πάτσο - Δημοσιογράφος με καταγωγή από το χωριό Παλάσα της Χιμάρας, είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος επί Βασίλη Μπολάνου.
  • Θοδωρής Τσάμης - Επιχειρηματίας με καταγωγή από την Δερβιτσάνη Δρόπολης, ο οποίος σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα έχει ήδη αρνηθεί.

Ρόλος του υπηρεσιακού δημάρχου θα είναι να διοικήσει τον δήμο μέχρι την τελεσίδικη απόφαση της αλβανικής δικαιοσύνης στην υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη, μια διαδικασία η οποία μπορεί να τραβήξει στην καλύτερη των περιπτώσεων 1 χρόνο ακόμη. Σε περίπτωση καταδίκης, θα έχουμε νέες εκλογές για τον Δήμο Χιμάρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου