Σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Charles McGonical

Σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Charles McGonical

Ένας από τους πιο υψηλόβαθμους πράκτορες του FBI που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ ποινικές διώξεις καταδικάστηκε σε περισσότερα από τέσσερα χρόνια φυλάκιση,, αυτήν την Πέμπτη για τη συμπαιγνία του με έναν Ρώσο ολιγάρχη. Ο Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, πρώην διευθυντής αντικατασκοπείας του FBI στη Νέα Υόρκη, ομολόγησε την ενοχή του για την κατηγορία που του απαγγέλθηκε. Οι δικηγόροι του McGonigal δεν είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης, αλλά ο δικαστής κατηγόρησε τον πρώην διευθυντή του FBI.

...

McGonical: Τα λεφτά που έκρυβε σε τσάντες και τα συχνά ταξίδια στην Αλβανία

Η Allison Guerriero, η πρώην που κατήγγειλε τον Charles McGonigal, αποκαλύπτει όλα όσα λέει ότι γνωρίζει για τις υποθέσεις του κορυφαίου αξιωματούχου της αμερικανικής αντικατασκοπείας. Η Allison Guerr...

«Έκανα ένα έγκλημα και ως πρώην ειδικός πράκτορας του FBI μου προκαλεί υπερβολικό συναισθηματικό και σωματικό πόνο. Στέκομαι ενώπιόν σας σήμερα με ένα βαθύ αίσθημα μεταμέλειας», είπε η ΜακΓκόνιγκαλ στον δικαστή πριν από την καταδίκη.

Η δικαστής Jennifer Rearden επαίνεσε τις «εξαιρετικές συνεισφορές» του McGonigal σε επιχειρήσεις αντικατασκοπείας για λογαριασμό της χώρας, αλλά σημείωσε την «εξαιρετική σοβαρότητα» της επιλογής του να εργαστεί για τον Oleg Deripaska, στον οποίο οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις επειδή επέτρεψε την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

«Ο κ. McGongial γνώριζε καλά ότι οι ενέργειές του παραβίαζαν αυτές τις κυρώσεις», είπε η Rearden πριν επιβάλει την ποινή των 50 μηνών. Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή φυλάκισης 5 ετών.

Ο McGonigal κλήθηκε να παραδοθεί στις αρχές στις 26 Φεβρουαρίου για να ξεκινήσει η ποινή φυλάκισής του. Ο McGonigal έχει και άλλη εκκρεμή δίκη στην Ουάσιγκτον για τις διασυνδέσεις του με την Αλβανία και για τη λήψη χιλιάδων δολαρίων που δεν δήλωσε.

...

Υπόθεση McGonical: Το FBI γνώριζε πλήρως τις διασυνδέσεις του με τους Αλβανούς

Η εφημερίδα New York Times, αφιέρωσε ξανά άρθρο στην υπόθεση του πρώην επικεφαλής κατασκόπου του FBI Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ, ο οποίος αναμένεται να δικαστεί την Τρίτη. Ο McGonigal αναμένεται να παρα...
...

McGonigal: Ο πράκτορας του FBI ομολόγησε πως έλαβε 225.000$ από Αλβανό πρώην πράκτορα - Ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο πρώην πράκτορας του FBI Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ ομολόγησε την ενοχή του για απόκρυψη πληροφοριών από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών. Στην επίσημη α...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου