Ντούλες για την απόρριψη άδειας Μπελέρη: «Η απόφαση του δικαστηρίου ενορχηστρώθηκε από τον Ράμα»

Ντούλες για την απόρριψη άδειας Μπελέρη: «Η απόφαση του δικαστηρίου ενορχηστρώθηκε από τον Ράμα»

Απόφαση που παραβιάζει το κράτος δικαίου και το τεκμήριο της αθωότητας, χαρακτήρισε ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες, την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου GJKKO να απορρίψει το αίτημα του Φρέντη Μπελέρη να ορκιστεί δήμαρχος Χιμάρας.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ μετά τη δικαστική απόφαση, ο Ντούλες είπε ότι η σημερινή απόφαση ενορχηστρώθηκε από τον Έντι Ράμα.

«Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι τίποτα άλλο από μια κακοφωνία της δικαιοσύνης όπου το κείμενο, η μουσική και η ενορχήστρωση γίνονται από έναν αποκλειστικό συνθέτη, τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Εδώ και μήνες ο Μπελέρης στερείται το βασικό του δικαίωμα, ενώ οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα εκλέγειν. Το θέμα είναι ένα και μοναδικό: ο Ράμα θέλει πάση θυσία να κρατήσει στην καρέκλα του δήμου Χιμάρας έναν δήμαρχο που δεν έχει ψηφιστεί από τους πολίτες για να συνεχίσει τις υποθέσεις διαφθοράς με στόχο την αλλοτρίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων της Χιμάρας. Δεν πρόκειται για παρέμβαση στις υποθέσεις της δικαιοσύνης αλλά για μια άποψη που μπορούμε να εκφράσουμε για μια απόφαση. Η παρέμβαση στη δικαιοσύνη είναι αυτό που ακούσατε στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Ράμα. Είναι πολύ δύσκολες στιγμές που δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο που παραβιάζει το κράτος δικαίου, το τεκμήριο της ανεξαρτησίας», είπε ο Ντούλε.

...

Απορρίφθηκε το αίτημα Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας

Ολοκληρώθηκε η δίκη για την άδεια ορκωμοσίας του Φρέντη Μπελέρη στη δικαστική αίθουσα του SPAK στα Τίρανα με τους δικαστές να μην κάνουν δεκτό το αίτημα.  Η δίκη ξεκίνησε με 1 ωρα καθυστέρηση και...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου